Home / Consiliul Judetean Mures / Pas înainte pentru viitoarea parcare de la Poli II

Pas înainte pentru viitoarea parcare de la Poli II

Distribuie

Consilierii județeni au aprobat joi, 28 noiembrie, într-o ședință ordinară de lucru, realizarea de către Spitalul Clinic Județean Mureș a lucrărilor de construcție pentru realizarea investiției „Amenajare parcare imobil Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 24-26”, în incinta imobilului situat în Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 24-26, care face parte din domeniul public al Județului Mureș, aflat în administrarea Spitalul Clinic Județean Mureș.

Potrivit referatului aferent proiectului de hotărâre, Spitalul Clinic Județean Mureș a demarat procedurile necesare pentru realizarea lucrărilor menționate în certificatul de urbanism, sens în care a încheiat un contract cu SC One Cad Studio SRL, societate care a întocmit memoriul tehnic pentru realizarea lucrării.

”Se propune amenajarea unui număr de 79 de parcări și 5 parcări pentru persoane cu dizabilități, realizate din dale înierbate/pavele ecologice auto blocante. Acestea vor fi marcate, semnalizate și numerotate conform standardelor și normativelor în vigoare. De asemenea se va amenaja o platformă pentru staționarea ambulanței. Se vor amenaja trotuare pietonale, având pante transversal sau longitudinale, realizate din dale prefabricate. Se va realiza un sistem de colectare a apelor pluviale de pe amplasament, prin pante transversale și longitudinale către un sistem de rigole și guri de scurgere prefabricate ce se vor racorda la canalizarea existentă. Se va realiza un sistem de iluminat, astfel încât întreaga zonă sa fie luminată atât în partea carosabilă cât și în partea de parcare, momentan nu există nicio sursă de lumină pe întreaga zonă propusă spre amenajare”, se menționează în document.

Conform aceluiași referat, parcările au fost propuse ”cu respectarea cadrului natural existent pe amplasament, și anume copacii existenți”, propunându-se în acest sens ”o suprafață verde de aproximativ 865 de metri pătrați.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.