Home / Stiri nationale / Tot ce trebuie să știi când alegi un robot de bucătărie

Tot ce trebuie să știi când alegi un robot de bucătărie

Distribuie

Primul robot de bucătărie a apărut în anul 1946, iar de-a lungul timpului a beneficiat de numeroase îmbunătățiri care l-au transformat în unul dintre ajutoarele indispensabile din gospodărie. Acest aparat electrocasnic multifuncțional ne ajută să preparăm diverse mâncăruri într-un timp mai scurt și cu mai puțin efort.

În acest articol realizat de producătorul de roboți de bucătărie Philips o să afli tot ce trebuie să știi  despre robotul de bucătărie, cum să alegi cel mai eficient aparat, dar și care sunt funcțiile sale principale.

  1. Cum funcționează robotul de bucătărie

Robotul de bucătărie este disponibil în diferite modele, de la cele mici și până la cele cu capacitate mare, și pot avea numeroase funcții care sunt utile când vrei să prepari rapid mâncarea.

În comparație cu un blender, care amestecă, toacă sau macină, robotul de bucătărie are o utilitate mai largă. Pe lângă funcțiile pe care le are și un blender, robotul de bucătărie este util și  când vrei să amesteci compozitia pentru prăjituri, să feliezi sau să storci fructe.

Practic, aparatul de bucătărie este multifuncțional și cuprinde funcțiile mai multor aparate electrocasnice, precum râșnița, mixer de bucătărie, blender, storcător de fructe, răzătoare sau mașină de făcut aluatul, toate într-un sigur aparat practic.

  1. Care sunt funcțiile unui robot de bucătărie

Ca să alegi robotul de bucătărie potrivit pentru tine trebuie să te gândești la scopul și la modul în care vrei să-l folosești. Mai jos îți prezentăm care sunt aspectele pe care trebuie să le ai vedere, dar și câteva recomandări utile în alegerea acestuia:

  • tocatul și mărunțitul alimentelor
  • feliere
  • râșnire
  • stors fructe
  • amestec ingrediente 
  • frământat aluat
  1. Cum alegi un robot de bucătărie în funcție de caracteristici – sfaturi și recomandări

Pe lângă aspectul legat de multifuncționalitatea unui robot de bucătărie, există și alte elemente care influențează nu doar prețul, ci și eficiența acestuia:

  • puterea motorului și consumul de energie – puterea motorului este unul dintre criteriile esențiale de care trebuie să ții cont atunci când alegi robotul de bucătărie. Dacă vrei să îl folosești pentru mai multe operațiuni, alege un robot de bucătărie cu putere mare, între 700 W și 800 W. Roboții de bucătărie profesionali, care funcționează rapid și fără efort, sunt cei care au o putere de peste 1000 W, mai ales dacă vrei să frămânți aluatul.
  • accesoriile unui robot de bucătărie – un robot de bucătărie multifuncțional, care îndeplinește mai multe operațiuni, trebuie să aibă cât mai multe accesorii. Acestea pot fi lamele pentru feliat, ras, tocat sau mărunțit, râșniță, storcător de fructe, palete sau telul pentru mixer, recipiente de diferite dimensiuni, blender.
  • dimensiunea sistemului de alimentare – ar trebui să fie cât mai mare astfel încât să poți introduce alimentele cu ușurință, fără să fie nevoie să le tai în bucăți mici
  • treptele de viteză viteză – acestea te ajută să reglezi intensitatea vitezei, în funcție de nevoile tale și de tipul de alimente pe care le prepari. Este recomandat să alegi un robot de bucătărie cu cel puțin 4 sau 5 trepte de viteză. Modelele simple oferă de obicei 2 sau 3 trepte de viteză, în timp cee un robot de bucătărie profesional are până la 8 trepte de viteză.
  • nivelul de zgomot – dacă vrei un robot de bucătărie silențios, alege un aparat cu un nivel de zgomot cuprins între 70 și 75 dB. De obicei, nivelul de zgomot al unui robot de bucătărie nu scade sub 60 dB și pot ajunge până la 90 dB. Ca să îți faci o idee, zgomotul traficului din oraș ajunge până la 80 dB.
  • funcții de siguranță – ca să eviți producerea unor accidente neprevăzute, optează pentru un robot de bucătărie cu funcții de siguranță. Funcția auto-oprire asigură oprirea automată a motorul atunci când se încinge prea tare, funcția anti-alunecare împiedică alunecarea aparatului de pe blat sau suport (are piciorușe cu care se fixează bine de blat), funcția de pornire controlată te asigură că robotul de bucătărie va porni numai atunci când toate componentele sunt asamblate corect.
  • capacitatea recipientelor – alege recipiente încăpătoare, care să fie suficient de mari încât să poți prepara cantități mai mari de mâncare. Capacitatea optimă unui bol de blender ar trebui să fie minim de 1,5 litri, iar bolul principal să aibă în jur de 2 litri.
  1. Alte aspecte de care trebuie să ții cont

Când alegi un robot de bucătărie potrivit, ține cont de necesitățile tale și de cât de des o să-l folosești. Cu cât acesta îndeplinește mai multe funcții, cu atât este mai util în bucătărie și îți va ușura gătitul și prepararea alimentelor.

Alte câteva aspecte de care trebuie să ții cont când alegi robotul de bucătărie sunt următoarele:

  • dimensiunea și greutatea robotului – un robot de bucătărie  poate să aibă dimensiuni destul de mari și numeroase accesorii , așa că trebuie să te asiguri și că ai spațiu suficient de depozitare.
  • curățare ușoară – de obicei, poți să cureți accesoriile robotului de bucătărie în mașina de spălat vase.
  • garanția – această poate să varieze în funcție de model, însă o garanție minimă de 24 de luni este optimă pentru un robot de bucătărie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Medicii avertizează: “Domnilor guvernanți, exodul medicilor va reîncepe!”

Distribuie În urma protestelor inițiate în data de 16 ianuarie de asociațiile reprezentative naționale ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.