Top 3 sisteme de încălzire eficiente pe care le poți încadra perfect în decorul casei Life style
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 894 Vizualizări

Top 3 sisteme de încălzire eficiente pe care le poți încadra perfect în decorul casei

Top 3 sisteme de încălzire eficiente pe care le poți încadra perfect în decorul casei

 

 

 

Încălzirea locuinței pe timp de iarnă este un lucru absolut necesar. Cu cât temperaturile sunt mai scăzute, cu atât mai tare merge centrala sau ard lemnele în foc. O locuință în care este cald, deși afară bate crivățul, devine primitoare și comodă. Doar că sistemele de încălzire nu arată întotdeauna bine și se încadrează cu greu în designul casei.

 

Caloriferele, în general, dau bătăi de cap, atât designerilor de interior, cât și celor care vor să își amenajeze singuri spațiul în care locuiesc.  Cu cât tehnologia evoluează, cu atât lucrurile se schimbă în bine și la acest capitol. Dacă cu ani în urmă oamenii alegeau doar sisteme economice, acum vor ceva care să arate bine, să încălzească locuința într-un mod eficient și cât mai posibil, să plătească puțin. Astfel de sisteme există și nu sunt doar vise.

 

Iată un top 3 al sistemelor de încălzire care arată bine în orice decor, dar sunt și eficiente din punct de vedere termic:

 

  1. Panourile radiante reprezintă o modalitate relativ nouă de încălzire a unei încăperi. Din punct de vedere estetic, sunt o soluție excelentă, deoarece pot fi găsite într-o mare varietatea de modele, mărimi și forme. Unele panouri radiante ar putea fi confundate foarte ușor cu niște tablouri. Prețul de achiziționare și de montare a unui astfel de sistem este mic, comparativ cu cel al unei centrale termice, de exemplu. În plus, după maxim 3-4 ore, panourile sunt montate și gata de utilizare. Acest sistem este foarte eficient, deși funcționează puțin diferit față de metodele clasice. Un panou radiant nu încălzește aerul din încăpere, ci pereții și obiectele, care, la rândul lor, vor degaja căldură. Din acest motiv, este folosit cu succes împotriva igrasiei și a umidității excesive.

 

  1. Un șemineu, pe lângă faptul că va deveni piesa centrală de decor a livingului, poate să încălzească foarte bine o locuință. Este important de știut faptul că există mai multe modele, printre care, termoșemineele de tip centrală termică, pe care le poți găsi la Hornbach.ro,  într-o gamă variată. Acestea încălzesc apa ce trece prin calorifere sau prin țevile de la încălzirea prin pardoseală ( un plus din punct de vedere estetic). Sunt o soluție practică, eficientă și asigură un decor de poveste.

 

Au avantajul estetic al unui șemineu și funcționalitatea unei centrale termice.  Un șemineu clasic este alcătuit din focar, partea unde se face focul și din încadrament, care poate fi inclusiv din  teracotă. La acestea se adaugă grilele de ventilație, coșul de fum și racordurile. Dacă vrei să alegi această variantă de încălzire, trebuie să știi că șemineul asigură căldură în funcție de puterea focarului, exprimată în KW. Dacă îți dorești să încălzești două încăperi, poți opta pentru focare cu dublă deschidere.

 

  1. Încălzirea prin pereți reprezintă o metodă tot mai des utilizată, pentru că este practică, eficientă, dar nu în ultimul rând, estetică. Sau cel puțin nu încurcă cu nimic planurile de amenajare interioară, deoarece acest sistem nu este vizibil. Un mare avantaj îl reprezintă faptul că vei avea în casă o temperatură constantă, deoarece căldura va radia din structura locuinței. În plus, se poate folosi în paralel și încălzirea prin pardoseală. Există, însă, și un dezavantaj. Această modalitate se pretează, în special, la construcțiile noi. Dacă vrei, totuși, ceva modern, poți să te apuci de renovări și să instalezi acest sistem. Este important ca locuința ta să fie izolată pentru a păstra cât mai mult timp căldura în casă, fără să meargă non-stop vreun consumator.

 

Așadar, în cazul în care vrei o casă ca în reviste, poți opta pentru unul din sistemele de încălzire prezentate. Vei avea parte de un confort sporit și de un ambient plăcut.

 

sursa foto: shutterstock.com

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!