Home / Administratie / Regulament pentru transportul în comun din Luduș

Regulament pentru transportul în comun din Luduș

Distribuie

După o lungă perioadă de timp, asigurarea serviciului de transport public de persoane în oraș revine în întregime autorității publice locale din Luduș. În luna octombrie, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 159 s-a aprobat studiul de oportunitate, modalitatea de atribuire a contractului de delegare și contractul de delegare a serviciului de transport public local, prin curse regulate, pe raza orașului Luduș. Această activitate a fost încredințată operatorului intern Administrativ Serv Luduș SRL.

Consilierul juridic Paul Mihail Precup precizează că „Pentru efectuarea transportului public local pe raza orașului Luduș, ce constituie anexă a hotărârii menționate, s-au instituit o serie de drepturi și obligații ce revin atât transportatorului local cât și utilizatorilor de transport public în comun, amintind printre obligațiile principale instituite în sarcina utilizatorilor obligația de a deține legitimații de călătorie valabile sau alte documente de transport stabilite prin lege și/ sau hotărâre de consiliu local, să nu aducă prejudicii bunurilor sistemelor de transport, să aibă un comportament civilizat în raport cu personalul prestatorilor de serviciu, precum și cu ceilalți utilizatori, să prezinte organelor de control documentele de identificare personală în cazul în care se constată săvârșirea unei contravenții”.

Regulamentul este structurat în zece capitole: Considerente preliminare și definiții; Obligațiile călătorilor; Principalele drepturi ale călătorilor; Obligațiile operatorului de transport Administrativ Serv Luduș SRL; Obligațiile conducătorilor auto; Obligațiile controlorilor; Contravenții; Sancțiuni; Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor; Dispoziții finale. Având în vedere rapoartele comisiilor de specialitate a Consiliului local, „Administrarea Domeniului Public și Privat și Administrație publică locală”, „Buget. Finanțe. Contabilitate și Fonduri Europene” și „Juridică. Apărarea drepturilor omului. Ordine publică și Relația cu cetățenii”, Legislativul local a aprobat Regulamentul privind normele de conduită în mijloacele de transport public local de persoane de pe raza orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor la Sighișoara

Distribuie O nouă intâlnire în cadrul EIL Mureș intitulată ” Cafeneaua părinților pentru siguranța copiilor” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.