Home / Administratie / Luduș: Protocol de colaborare pentru gestionarea deșeurilor

Luduș: Protocol de colaborare pentru gestionarea deșeurilor

În luna octombrie 2019, Primăria orașului Luduș a primit de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Mureș o adresă prin care i se solicita inițierea unui proiect de hotărâre cu privire la avizarea „Protocolului de colaborare pentru acoperirea costurilor pentru deșeurile care fac obiectul răspunderii extinse a producătorului din județul Mureș” și a încheierii acestuia între ADI Ecolect Mureș și diferite organizații de preluare a responsabilităților.

În raportul de specialitate semnat de Anisia Vălean și Anca Năsăudean, șef de serviciu IADP, se precizează că pentru „îndeplinirea obiectivelor stabilite prin actele normative care transpun directivele individuale” sunt respectate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 74 din 17 iulie 2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și a ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

În referatul de aprobare, primarul Cristian Moldovan a precizat că: „Având în vedere sistemul de management al deșeurilor de pe raza județului Mureș este un sistem integrat în care ADI Ecolect Mureș are obligația de monitorizare a activității operatorilor de salubritate, asociația va avea responsabilitatea colectării tuturor datelor necesare efectuării plății de către OIREP-uri, pe baza cantităților și a rapoartelor de activitate specifice ale operatorilor, care permit asigurarea trasabilității deșeurilor de ambalaje reciclate”.

În ședința ordinară a Legislativului local a fost aprobat Protocolul de colaborare amintit. Prin același Proiect de hotărâre a fost împuternicit președintele Asociației să semneze, în numele și pe seama Asociației, Protocolul de colaborare.

Ioan A. BORGOVAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Navetiștii din Cotuș (Sângeorgiu de Mureș), umiliți pe banii lor!

O cititoare a cotidianului Zi de Zi din satul Cotuș, aparținător comunei Sângeorgiu de Mureș, …