„Pe cărările sufletului românesc”, la Luduș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 251 Vizualizări

„Pe cărările sufletului românesc”, la Luduș

Una dintre manifestările omagiale dedicate Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, a avut loc la Luduș, la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”.

Consecvenți unei frumoase tradiții, profesorii și elevii au reușit să ridice actul artistic la un nivel înalt, la fel și mesajul patriotic și cetățenesc al momentului. În acest an, profesorii Mihaela Tecar, Paula Moldovan, Camelia Chirorean și Septimiu Pop au gândit un scenariu în care au fost cuprinși un număr de 48 de elevi. Directorii Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș, Claudiu Ciucă și Szekley Zoltan, au creat cele mai bune condiții pentru realizarea spectacolului urmărit de o sală plină cu profesori și elevi.

S-a intonat Imnul Național al României, după care profesorul de istorie Cristian Drăghia a vorbit despre importanța și semnificația Zilei Naționale a României. Corul liceului, condus de profesorul Septimiu Pop și recitatorii Alina Fekete, Lucian Luca, Cristiana Mărginean și Talida Rusu din clasa a IX-a E, Paula Gherasim și Saul Teglă (clasa a XI-a A), Andreea Bologa (clasa a XI-a C) și Raluca Făgăraș (clasa a XI-a E), au susținut un program artistic dedicat satului românesc. De altfel, imagini cu satul românesc tradițional și modern au fost proiectate pe un ecran în timp ce pe scenă evoluau elevii.

Cei doi prezentatori ai spectacolului, Ana-Maria Chiorean și David Voșloban, au punctat în mod discret, dar hotărât, momentele importante ale spectacolului. La capitolul realizări, și au fost multe asemenea momente, notăm bannerul realizat de Andrada Ambruș din clasa a XI-a C, contribuția profesorilor Livia Vodă, Emil Stan și Mihaela Oprea la reușita manifestării, fiecare cu misiuni precise pe care le-au îndeplinit conform așteptărilor și, nu în ultimul rând, prezența inspectorului școlar Antoniu-Ioan Berar, fost elev și apoi profesor al Liceului, care ne-a declarat: „Revin cu plăcere în orașul copilăriei și tinereții mele. Îi felicit pe elevii care astăzi au urcat pe scenă și au evocat momente importante din istoria țării noastre. Îi felicit pe profesorii care îi educă în spiritul patriotic-cetățenesc demn de o țară europeană modernă”.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE