Home / Sanatate / Potențialul maxim al vederii obținut cu tehnologie revoluționară și lentile personalizate

Potențialul maxim al vederii obținut cu tehnologie revoluționară și lentile personalizate

Distribuie

O vedere perfectă, cu lentile personalizate, care să ofere claritate și o vedere mai bună în condiții de iluminare puternică, slabă și pe timp de noapte sunt visul fiecărui pacient purtător de ochelari. Cu ajutorul unui scaner performant, ce depistează o multitudine de afecțiuni, se obține o amprentă digitală a ochiului și în baza parametrilor identificați lentilele vor fi personalizate. Practic, vor fi personalizate strict pentru comportamentul ochilor persoanei respective la lumină puternică, lumină mai puțin puternică și întuneric. Investigația cu ajutorul acestui aparat este posibilă din această toamnă la Târgu-Mureș, la Vizual Med.

Tehnologie revoluționară

Aparatul DNEye® Scanner 2+ măsoară în peste 7.000 de puncte ale ochiului și generează un raport detaliat în urma analizei, pe baza cărora se vor realiza lentilele. Aparatul măsoară tensiunea intraoculară în funcție de grosimea corneei, refracția oculară în condiții de luminozitate slabă, puternică și vederea la aproape, identificând cam ce dioptrii ar trebui să poarte pacientul.

”Există modificări între refracția de la distanță, mai ales la cei care poartă lentile cilindrice. Apar tot felul de aberații, care pot să apară la distanță și la aproape, pe care medicul nu le depistează la un consult obișnuit, unde se dă corecția optică, și corelate cu această înregistrare, cu scanarea ramei pe care și-o alege pacientul toate merg într-un sistem de date și lentila va veni strict personalizată pentru persoana respectivă. Este mult mai ușor să explici pacientului cam ce aberații are pentru că există un program de simulare, care îți arată cum vezi în zona de întuneric cu ochiul drept, cu ochiul stâng, cum vezi în zona de lumină puternică. Se indică la cei care prezintă tulburări de adaptare la vederea nocturnă și crepusculară pentru că este singurul aparat care ține seama de modificările pupilei în funcție de lumină”, a explicat medicul primar oftalmolog Dacia Hîncu, administratorul Vizual Med.

Pe lângă topografia corneană, scanerul poate fi folosit pentru screeningul keratoconului, o boală progresivă care afectează corneea, reprezintă o dilatare a corneei într-un anumit punct și este periculos dacă nu se descoperă la timp și nu se intervine într-un interval de timp mai mic sau mai mare. De asemenea, poate fi folosit pentru astigmatism, măsurătoarea unghiului camerular la cei cu glaucom pentru a se vedea dacă are unghiul deschis sau închis.

Recomandat și pentru copii și pentru adulți

”Face o amprentă digitală a corecției optice foarte bine personalizată. Te adaptezi mult mai bine la ochelari și crește confortul în condițiile de iluminare mai slabă, asta pentru cei care au numai lentile unifocale, sub 40 de ani. Cei care au lentile progresive sunt și mai încântați de acest aparat, pentru că se adaptează mult mai ușor la lentilele progresive”, a adăugat medicul oftalmolog.

Investigația durează un minut și jumătate două, perioadă în care pacientul trebuie să stea nemișcat, și este indicat atât adulților cât și copiilor.

Rețeta eliberată de oftalmolog, cu toți parametrii identificați, corelate cu scanarea ramei pe care și-o alege pacientul, cu niște măsurători care se fac pe rama respectivă se trimit printr-un canal securizat firmei din Germania, care va realiza lentilele. Datele obținute în urma măsurătorilor vor putea fi trimise și pacientului pe e-mail, ele putând fi folosite la consultații ulterioare în cazul în care apelează la alte cabinete de oftalmologie, putându-se face comparație între valorile obținute în prezent și cele care s-ar obține peste un an sau doi ani.

Scanarea cu acest aparat este gratuită în cadrul consultației oftalmologice realizate pe baza biletului de trimitere.

Arina TOTH

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.