Home / Sanatate / VIDEO: Fibula de la Suseni pentru Rodica Molnar, președintele ASCOTID Mureș

VIDEO: Fibula de la Suseni pentru Rodica Molnar, președintele ASCOTID Mureș

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a acordat duminică, 1 decembrie, cea mai înaltă distincție a județului Mureș, Fibula de la Suseni, Rodicăi Molnar – președintele Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș și lui Gabriel Pop – militar în cadrul Batalionului 51 Operații Speciale ”Vulturii” din Târgu-Mureș.
Ceremonia de decernare a Diplomelor de Excelență și a distincției Fibula de la Suseni a avut loc în Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Târgu-Mureș și a fost inclusă în programul evenimentelor organizate în ”Orașul Trandafirilor”, cu ocazia Zilei Naționale a României, de Instituția Prefectului – Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu-Mureș.

Înger păzitor al ”dulcineilor”

Laudatio-ul în onoarea Rodicăi Molnar a fost prezentat de dr. Iuliu Moldovan, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș.
Potrivit acestuia, ASCOTID este o asociație non-guvernamentală și non-profit înființată în anul 2006, în folosul copiilor și tinerilor diagnosticați cu diabet zaharat de tipul 1, insulino-dependenți, o boală cronică tratată numai cu insulină și nevindecabilă care necesită asistență medicală, asistență psihologică și educație sanitară continuă.
”O mână de părinți au încercat să aducă schimbări în viețile acestor copii condamnați pe viață la tratament cu insulină, fără de care nu pot supraviețui”, a afirmat dr. Iuliu Moldovan.
”În cei aproape 14 ani de activitate, ASCOTID a construit o comunitate unită bazată pe prietenie și respect, această lecție de viață este dată de micuții care zi de zi trăiesc cu ajutorul insulinei ce poate deveni letală într-un moment de neatenție, iar ei sunt responsabili de viața lor mult prea devreme”, a adăugat directorul executiv al DSP Mureș.

”Am conștientizat cât de important este să aparții unei comunități și mai mult să pot ajuta. Am muncit pentru a le aduce bucurii, pentru a schimba legile în conformitate cu nevoile acestor minunați copii. Nu a fost ușor, însă după cum se vede, nu a fost imposibil. În comunitatea noastră de ”dulcinei”, așa cum le place lor să își spună, viața este dulce-amară, este contra cronometru, viața acestor copilași se măsoară în picături de sânge, de insulină și în grame de alimente, iar ei sunt eroii mei, care zi de zi îmi dau mie lecții și celor din jurul mei și ne demonstrează că nimic nu este imposibil dacă ai alături familia, prietenii, comunitatea, instituțiile”, a mărturisit Rodica Molnar.Text: Alex TOTH
Foto: Arina TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noua centrală termoelectrică de la Iernut va fi funcțională la finele acestui an

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat în cursul vizitei de vineri la Târgu Mureș că …