Home / Recomadări zi de zi / Încep controalele tematice de Crăciun!

Încep controalele tematice de Crăciun!

În cadrul sedinței Colegiului Prefectural Mureș din data de 28 noiembrie, a fost adoptată o hotărâre privind aprobarea organizării acțiunilor de control a siguranței alimentare, respectarea normelor de igienă și sănătate publică și asigurarea serviciilor specifice sărbătorilor de iarnă din anul 2019.

”Colegiul Prefectural al Județului Mureș aprobă organizarea acțiunilor de control a siguranței alimentare, respectarea normelor de igienă și sănătate publică și asigurarea serviciilor specifice sărbătorilor de iarnă din anul 2019 pe raza județului Mureș începând cu data de 1 decembrie 2019”, se prevede în articolul 1 al hotărârii.

Instituțiile responsabile de organizarea controalelor sunt Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, Comisariatul Județean pentru protecția Consumatorilor Mureș și Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, iar controalele vor avea următoarea tematică: asigurarea siguranței alimentare, respectarea normelor de igienă și sănătate publică, asigurarea serviciilor specifice sărbătorilor de iarnă, transportul de mărfuri, comercializarea brazilor de Crăciun, conformitatea, etichetarea, prezentarea și publicitatea produselor, comercializarea jucăriilor și comercializarea și etichetarea articolelor pirotehnice.

”Controalele vor viza unitățile de producție, prelucrare, depozitare, păstrare, transport și desfacere a produselor alimentare și nonalimentare; supermarketuri, cofetării, patiserii; unitățile turistice, unitățile care organizează mase festive, piețele agroalimentare, saloanele de înfrumusețare și altele”, se menționează în articolul 4 al hotărârii.

Verificările se vor efectua sub coordonarea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, iar rezultatele controalelor efectuate, neconformitățile identificate, sancțiunile aplicate și măsurile dispuse vor fi remise operativ Instituției Prefectului – Județul Mureș până la data de 8 ianuarie 2020.

Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Veste bună! Se reia circulația ”în condiții normale” pe podul Mureș!

Începând de luni, 13 iulie, circulația rutieră de pe podul Mureș din Târgu Mureș va …