Home / Administratie / Petiția despre urșii din Mureș, discutată în Parlamentul European

Petiția despre urșii din Mureș, discutată în Parlamentul European

Președintele Consiliului Jduețean Mureș, Péter Ferenc, a declarat, zilele trecute, că petiția despre problema urșilor din România înaintată Parlamentului European de reprezentanții Consiliilor Județene din județele Brașov, Covasna, Harghita și Mureș va fi analizată joi, 5 decembrie.
”Chiar ne așteptăm la efecte, momentan putem să spunem că este o stare de spirit în județul Mureș și în aceste trei județe alături de care am semnat această petiție. Cred că situația este inacceptabilă, în acest moment nu pot să accept faptul că zilnic în mai multe localități din județul Mureș vin mesaje Ro-Alert de mai multe ori, deci prezența urșilor în aceste localități este, putem să spunem, zilnică. Cred că aici trebuie să se facă pași, Guvernul are în primul rând sarcina de a oferi posibilitățile legale prin care putem să scăpăm de această situație, iar în acest moment petiția va intra în data de 5 decembrie, când se va discuta în cadrul Comisiilor de petiții în Parlamentul European despre carnivore mari și unde europarlamentarul Vincze Lóránt se pregătește să ia cuvântul în problema urșilor din România, dar mai ales din Transilvania. Trebuie menționat faptul că două treimi din populația de urși din Europa trăiește în România, iar 75% din această populație din România trăiește în aceste patru județe. Local, putem să spunem că atât în județul Mureș, cât și în Harghita, Covasna sau Brașov trăiește o populație foarte mare de urși care nu numai că intră în gospodăriile oamenilor, dar deja au fost două decese în ultimele două luni în județul Mureș”, a afirmat președintele Consiliului Județean Mureș.

S.O.S. către Parlamentul European

Reprezentanții Consiliilor Județene din Covasna, Brașov, Harghita și Mureș au semnat marți, 26 noiembrie, o petiție către Parlamentul European cu privire la problema creșterii numărului atacurilor urșilor. ”Am semnat petiția alături de președinții Consiliului Județean Harghita și Covasna și vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, și prin acest document solicităm Parlamentului European să intervină la Guvernul României, încât acesta să facă pașii necesari pentru rezolvarea problemei. Județele Mures, Harghita, Covasna și Brașov sunt cele mai afectate de suprapopularea urșilor, în aceste patru județe au avut loc cele mai multe probleme între urși și populație. Acesta este motivul pentru care am decis să acționăm împreună pentru a solicita autorităților române și, în același timp, să cerem și sprijinul Bruxellesului în găsirea unei soluții la problema urșilor. Situația actuală nu mai poate fi tolerată, este nevoie de măsuri eficiente și prompte. Trebuie să asigurăm protecția vieții umane și a proprietăților. Mulțumim europarlamentarului Vincze Lóránt pentru faptul că va susține petiția noastră în Comisia pentru petiții a Parlamentului European!”, a menționat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Simpozion online pe tema alimentației, bolilor metabolice și obezității

SideMED (Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală), organizează vineri, 29 mai 2020 – sub …