Home / Invatamant / Valorile morale ale poporului român, redescoperite la Sâncraiu de Mureș

Valorile morale ale poporului român, redescoperite la Sâncraiu de Mureș

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Sâncraiu de Mureș au desfășurat numeroase evenimente cu ocazia Zilei de 1 Decembrie. În spiritul acestei sărbători și pentru a descoperi valorile morale ale poporului român: dragostea de țară, vitejia, bunătatea – elevii au pregătit prezentări și mici scenete în care au readus domnitori și voievozi ai țării care direct – sau indirect – au avut un aport în realizarea Marii Uniri.


Astfel, joi, 28 noiembrie, și vineri, 29 noiembrie, elevii învățământului primar și gimnazial i-au reînviat pe Decebal, Traian, Mihai Viteazu, Cuza, Ferdinand, dar au prezentat și frumusețile țărilor Transilvania, Dobrogea, Banat Crișana și Maramureș. Cântecele patriotice au stârnit în suflete iubirea de țară și mândria de a fi român. Decorul realizat în culorile tricolorului, cocardele în aceleași culori din pieptul copiilor și a dascălilor au creat cadrul în care s-a desfășurat momentul artistic. Activitățile au fost coordonate de profesoarele Alexandra Dălălău, Aneta Cheţeg, Raluca Cherteș şi Szabo Júlia, și de învățătoarele Alexandra Cismaș, Valerica Cherteș, Minodora Mărginean, Nina Pop și Alina Togănel.
Dar sărbătorirea zile de 1 Decembrie nu s-a încheiat aici. Duminică dimineața elevii și profesorii de la școala din Sâncrai au participat la liturghia de la biserica din comună, unde cântecele patriotice cântate de ei fost recompensate de ropote de aplauze și diplome.

Alexandra D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Bucătării de campanie de 4 milioane de euro pentru forțele pentru operații speciale

Unitatea Militară 01016 Târgu Mureș -unitate cu competenţe în achiziţii de bunuri şi servicii pentru …