Home / Business / Compania IPA SA dă startul unui nou proiect cu finanțări de 100.000 în zona de Start-up

Compania IPA SA dă startul unui nou proiect cu finanțări de 100.000 în zona de Start-up

Compania IPA SA are un istoric însemnat în ceea ce privește finanțările pe fonduri europene din zona startup-urilor. În anul precedent a implementat ca și administrator al schmei de minimis un program de Start-Up Plus în care au fost recrutați și cursați în antreprenoriat 500 de persoane din zona Centru, iar dintre aceștia 60 de beneficiari au obținut finanțare în jurul a sumei de 40.000 de euro.

Concurs de planuri de afaceri

De menționat este faptul că dintre cei 60 de câștigători de planuri de afaceri, un număr de 30 sunt din județul Sibiu, fapt care influențează piața de consum într-un mod pozitiv sprijinind economia zonei, generând noi locuri de muncă. Proiectul a dat posibilitatea ca o idee să fie finanțată și a crescut nivelul de trai în județ cu o rată din ce în ce mai scăzută a șomajului.
”În ceea ce privește domeniile de activitate care au obținut finanțarea regăsim domenii diverse: de la firme cu activități fotografice, saloane de înfrumusețare, firme de construcții, ateliere de tâmplărie, centre de kinetoterapie, locuri de joacă, până la firme de transport persoane cu dizabilități. În acest sfârșit de an compania o obținut o altă finanțare în zona economiei sociale cu finanțări de 100.000 de euro pentru firme noi care se înființează în urma concursului de planuri de afaceri, având de recrutat 110 persoane din care 21 de persoane obțin finanțarea, proiectele desfășurându-și activitatea în zona rurală sau urbană. Un aspect foarte important în cadrul acestui proiect este faptul că se deschid locuri noi de muncă și pentru persoanele din grupul vulnerabil, gen persoane cu o dizabilitate. În acest sens, invităm persoanele din grupul vulnerabil și persoanele interesate de deschiderea unei noi afaceri să urmărească cursul proiectului nostru ”Dezvoltarea continuă și susținută a antreprenoriatului social în Regiunea Centru – Smart Social Business” POCU/449/4/16/128458 în cadrul informărilor prin workshop-urile organizate și prin informările publicate în cadrul site-ului proiectului http://smartsocial.ipa.ro/, sau să vină direct la sediul nostru din Sibiu”, a transmis Alexandru Belciu, responsabil grup țintă local.
Întâlnirea va avea loc joi, 5 decembrie, de la ora 17.00, și va avea un rol informativ pentru potențialii beneficiari ai programului. Aceasta va avea loc la UMFST ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș, aflată pe strada Livezeni nr. 69. Sala în care se desfășoară workshop-ul de informare este Sala C15”, a precizat Alexandru Belciu.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Șoferiță de 66 de ani, prinsă conducând fără permis!

Poliţişti din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 12 Luduș au oprit în trafic joi, …