Home / Administratie / Finanțări de 64 de milioane de euro pentru Primăria Târgu-Mureș

Finanțări de 64 de milioane de euro pentru Primăria Târgu-Mureș

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a aprobat 64 de milioane de euro, fonduri pentru Târgu-Mureș, bani care vor fi utilizați pentru proiectele derulate de Primăria municipiului Târgu-Mureș.
Banii europeni vor fi alocați municipalității pentru 12 proiecte mari.
Într-un comunicat remis de Serviciul relații Interne și Internaționale al Primăriei Târgu-Mureș se precizează că ”Primăria Târgu-Mureș va achiziționa 47 de autobuze electrice și 38 de autobuze hibrid, care vor ajunge în oraș, cel târziu în vara anului viitor, vor fi modernizate 137 de stații de autobuze și 3 capete de linie, va fi creat un sistem de e-ticketing și va fi realizat un centru de comandă și control-dispecerat”.
În aceeași sursă se menționează faptul că odată cu aceste investiții, vor fi modernizate și 47 de intersecții din oraș.

Proiecte ambițioase

De asemenea, tot din fonduri europene, Primăria Târgu-Mureș va pune la punct infrastructura pietonală și pistele de biciclete în zona Clinicilor, va amenaja zonele verzi cu spațiu de joacă și de agrement în cartierul Tudor Vladimirescu, va construi un centru multifuncțional în strada Dealului, va extinde și moderniza creșa de pe strada Apaductului și va amenaja o grădiniță și o creșă în cartierul Belvedere.
Potrivit aceleași sursă ”undă verde la finanțare a primit și strada Gheorghe Doja, care își va schimba aproape complet imaginea și vor fi modernizate și reabilitate integral atelierele Liceului Tehnologic “Gheorghe Șincai”.Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Contestație respinsă. Lotul 2 feroviar Brașov-Sighișoara se deblochează.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins marți două contestații ale companiei turce Alsim …