Home / Sport / Româncele se joacă cu focul la Mondial

Româncele se joacă cu focul la Mondial

Distribuie

În a treia partidă susținută de echipa feminină de handbal a României la Campionatul Mondial din Japonia „tricolorele” au învins cu 22-20 (14-11) selecționata Kazakhstanului. Este adevărat, româncele aveau nevoie doar de o victorie, indiferent de diferență și le-a menajat pe Cristina Neagu și parțial pe Gabriela Perianu. Și în aceste condiții victoria ar fi trebuit obținută la pas, în fața unei echipe învinsă de Muntengru și Spania la câte 9 goluri, fără ca acestea să se forțeze. Același lucru l-a încercat și România, dar a „trăit periculos”, intrând în penultimul minut cu avantaj minim și posesie pentru adversare. Până la urmă au scăpat fără gol și au mai înscris o dată, reușind să obțină cele două puncte, dar va fi nevoie de o evoluție total diferită în ultimele două partide.

După ce Muntenegru a învins în această etapă cu 25-24 Ungaria, calificarea pentru grupele principale se va decide în ultimele jocuri, între Muntenegru, România și Ungaria, cu Spania deja calificată cu cele trei victorii și un joc de disputat cu Kazakhstan. Duelul care are loc între echipa noastră și Muntenegru miercuri dimineața (ora 8.00, ora României) este extrem de important. În cazul unei remize sau a unui eșec al României, Muntenegru este calificată, iar întâlnirea cu Ungaria va fi cea care va decide a treia calificată. O victorie a României ar putea aduce calificarea și în cazul unui eșec cu Ungaria, dar atunci, cu alcătuirea unui clasament între cele trei Muntenegru poate fi eliminată în cazul în care victoria României ar fi înregistrată la o diferență mai mare decât în eventualul eșec cu Ungaria. Surprize mai pot apărea pe de altă parte, deoarece Muntenegru mai are de întâlnit în ultima etapă Spania și cu două victorii poate câștiga grupa. Importante sunt însă și punctele cu care se califică cele trei, care duc cu ele rezultatele directe în faza următoare. Aici cele trei se vor confrunta cu cele calificate din grupa D, foarte probabil Rusia, Suedia și Japonia.

foto: JHA/Sportsevent


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.