Home / Cultură / Romanul „Rugină” de Valentin Covaciu lansat la Cupola de sticlă din Cetatea Medievală

Romanul „Rugină” de Valentin Covaciu lansat la Cupola de sticlă din Cetatea Medievală

Distribuie

Evenimentul dedicat lansării romanului „Rugină” de Valentin Covaciu în Târgu Mureș, va avea loc joi, 5 decembrie, de la ora 18.30, în Cupola de sticlă din Cetatea Medievală. Despre roman vor vorbi criticii literari Alexandru Cistelecan și Călin Crăciun, Alexandra Blendea, redactor al editurii Casa Cărții de Știință, și scriitorul și jurnalistul Andrei Vornicu.

Romanul a fost publicat de Casa Cărții de Știință din Cluj-Napoca, fiind câștigătorul concursului de manuscrise Prozoteca, organizat de editură în 2019. Din juriu au făcut parte Alex Goldiș, critic literar, și Horia Corcheș, scriitor.

„Am început să scriu romanul la începutul anului 2016 și, după mai multe pauze și reveniri asupra textului, l-am finalizat în această vară. Textul urmărește 3 fire narative principale, care împreună țes o poveste a generației mele, oameni născuți la sfârșitul anilor 80 – începutul anilor 90. Pe fundal, avem o frescă a anilor 90, văzuți prin ochii unui tânăr adult care-și „revizitează” copilăria, iar în prim-plan, mai acute și greu de surprins, avem două fire narative mai apropiate prezentului. Narațiunea are un puternic caracter autobiografic, asumat, însă trebuie să ținem cont de faptul că e un roman, nu o biografie, iar textul e ficționalizat destul de mult, în principal în ceea ce privește personajele, unde bineînțeles că „împrumuturile” nu corespund nici ca trăsături, nici ca evenimente”, a declarat Valentin Covaciu.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii (http://www.casacartii.ro/detalii_2303_Rugina.html) și în cadrul evenimenimentului de lansare organizat joi, 5 decembrie, de la ora 18.30, în Cupola de sticlă din Cetatea Medievală (prețul unui exemplar va fi 35 de lei).

Evenimentul este organizat cu sprijinul Villa Vinèa, Teatru 3G, Asociația Amper și Asociația Podium.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.