Share

Home / Invatamant / Cercetare teatrală la UAT Târgu-Mureș

Cercetare teatrală la UAT Târgu-Mureș

Școala doctorală a Universității de Artă din Târgu-Mureș (UAT) organizează multiple ateliere deschise intitulate „Cercetare teatrală: muncă individuală, gândire comună”, unde doctoranzii din cadrul Universității își prezintă tezele de doctorat, din perspectivă tematică și metodologică.
Toate aceste evenimente urmează o structură comună: fiecare doctorand își va prezenta cercetarea timp de 15 minute, după care ceilalți invitați la discuție își vor exprima părerea despre temă și lucrare. Invitații care se alătură doctorandului sunt atât îndrumătorii științifici ai doctoranzilor, cât și cercetători consacrați în domeniul teatrului. După aceste prezentări, publicul este invitat să își expună impresiile sau părerile într-un format de dezbatere deschisă.
Atelierele sunt deschise publicului interesat în ultima zi de joi a fiecărei luni până în mai 2019, alternând doctoranzi de la secția română și cea maghiară.
Primul atelier, din 28 noiembrie, a avut-o ca invitată pe drd. Cristina Mihăilă, cu o prezentare intitulată „Cuvânt, trup și suflet”. Următorul atelier va avea loc în luna ianuarie 2019, cu drd. Baras Csaba.
Publicul fiind în mare parte format din specialiști sau practicanți ai artei teatrale, prof. univ. dr. habil. B. Fülöp Erzsébet, coordonatoarea școlii doctorale a Universității de Teatru din Târgu-Mureș, a subliniat importanța implicării acestora în actul teatral, care „trebuie deconstruit, cu afirmații atât inovatoare, cât și universale, iar seria de ateliere organizate de Școala doctorală oferă această posibilitate”.

Sonia ANDRAȘ

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

PROIECT. Sisteme de iluminat inteligente pentru 30 de treceri de pietoni din Târgu-Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu-Mureș sunt invitați joi, 30 ianuarie, într-o ședință ordinară de lucru, …

Share
Share