Decizie importantă luată de administratorii Instagram Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 202 Vizualizări

Decizie importantă luată de administratorii Instagram

Instagram va solicita de acum înainte utilizatorilor să-şi precizeze vârsta la crearea unui cont pentru a împiedica astfel accesul persoanelor sub 13 ani pe platforma de partajare a fotografiilor şi înregistrărilor video deţinută de Facebook, potrivit unui comunicat al companiei publicat miercuri, informează AFP.

Această informaţie ”ne va ajuta să asigurăm securitatea tinerilor utilizatori şi să oferim o experienţă mai adecvată din punctul de vedere al vârstei”, au precizat reprezentanţii companiei cu sediul în California.

Aplicaţia urmează astfel modelul Facebook, Snapchat şi TikTok, care solicită data de naştere în momentul creării unui nou cont.

Instagram nu menţionează însă copiii care se află deja printre milioanele de membri ai acestei reţele de socializare.

Platforma nu precizează nici care este modalitatea de verificare a vârstei sau a identităţii, prezentă pe alte aplicaţii similare, iar ca atare, introducerea unei date de naştere false rămâne posibilă în continuare, notează AFP.

Data de naştere nu va apărea în informaţiile de profil ale contului. Dacă un utilizator şi-a sincronizat conturile de Facebook şi Instagram, data de naştere comunicată pentru crearea contului de Facebook va fi comunicată automat şi platformei Instagram.

Instagram intenţionează să se folosească de aceste informaţii suplimentare pentru ”o experienţă personalizată”, care să includă programe educative destinate tinerilor respectând parametrii de protejare a datelor private.

Aplicaţia sporeşte totodată confidenţialitatea mesajelor, permiţând utilizatorilor să aleagă cine îi poate adăuga în grupuri de discuţie (oricare dintre utilizatori sau doar contactele din lista de conturi urmărite).

Reţelele dedicate tinerilor precum Snapchat, TikTok, YouTube sau Instagram sunt deseori criticate că nu reuşesc să-i protejeze suficient pe copii de hărţuitorii din mediul online sau, în general, de riscurile psihologice asociate cu utilizarea acestor platforme (a-şi compara propria viaţă cu cea a celorlalţi utilizatori, hărţuire etc).

Instagram a înăsprit recent regulile referitoare la lupta împotriva distribuirii de conţinut susceptibil de a încuraja suicidul sau automutilarea.

Aplicaţia a interzis imaginile, apoi desenele şi ilustraţiile cu astfel de teme după ce un tată a acuzat platforma că poartă o parte din vină pentru sinuciderea fiicei sale în vârstă de 14 ani. Adolescenta citise multe mesaje pe această temă, susţine părintele.

De mai multe luni, Instagram testează de asemenea în mai multe ţări ”like-urile” private: platforma ascunde numărul de ”like-uri” obţinute de un anumit mesaj în încercarea de a diminua astfel presiunea socială.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE