”Minuni de Crăciun într-o cutie de pantofi” Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 304 Vizualizări

”Minuni de Crăciun într-o cutie de pantofi”

Asociația pentru Inovare Socială împreună cu partenerii săi din cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” lansează campania „MINUNI DE CRĂCIUN ÎNTR-O CUTIE DE PANTOFI”.

În Livezeni trăiesc peste 400 de familii în sărăcie, private de servicii de sănătate și educație, fără venituri, locuri de muncă și fără să își cunoască drepturile. Dintre acestea 150 de familii trăiesc doar din alocații, 250 de persoane primesc venitul minim garantat și mai mult de jumătate din gospodării sunt suprapopulate, în fiecare casă de chirpici care stă să cadă, locuind cel puțin 6 suflete. În sat, încă există case neracordate la energie electrică și aproape nicio familie nu are acte de proprietate pe acoperișul de deasupra capului. O treime din locuințele din această comunitate, se află într-o stare avansată de distrugere și reprezintă un pericol pentru familiile respective. O treime din locuințe nu au încălzire pe timp de iarnă, iar mai mult de jumătate sunt lipsite de condiții minime de igienă și sănătate. Învățământul local, se confruntă cu o rată a abandonului școlar de 13% și 290 de copii sunt analfabeți. Aproape 1000 de persoane nu au un loc de muncă, adică 80 % din populația aptă de muncă a comunității. Din aceștia, peste jumătate au cel mult 4 clase, iar 350 au terminat gimnaziul.

În acest context, obiectivul general al proiectului “Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” vizează diminuarea fenomenului de excluziune socială și sărăcie în comunitatea marginalizată din comuna Livezeni, județul Mureș, prin furnizarea de măsuri integrate de sprijin și asistență pentru 150 de gospodării, respectiv 600 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din care cel puţin 36% femei și 70% persoane de etnie romă. Acest obiectiv se va realiza prin furnizarea de servicii integrate de creștere a accesului și a participării la educație, sprijin pentru accesul și menținerea pe piața muncii, susținerea antreprenoriatului, furnizarea de servicii medicale și sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit, asistență juridică pentru reglementarea actelor, care se adresează membrilor comunității marginalizate din comuna Livezeni.

Așadar, întrucât se apropie sărbătorile de iarnă și deoarece pentru copiii din Livezeni Crăciunul înseamnă doar o altă zi trăită în frig și foame, Asociația pentru Inovare Socială împreună cu Primăria Livezeni și partenerii săi din cadrul proiectului lansează campania “Minuni de Crăciun într-o cutie de pantofi” prin care dorim să le oferim copiilor puțin din magia și bucuria sărbătorilor.

Campania este un apel către toți cei care își doresc să îl ajute pe Moș Crăciun și să ofere copiilor din Livezeni câte un cadou.

Adună într-o cutie de pantofi câteva lucrușoare care le prisosesc copiilor tăi, mai adaugă un pic de suflet, insuflă speranță și miraj de sărbătoare, apoi închide cutia, scrie pe capac cui gândești că i s-ar potrivi cadoul pregătit (fată / băiat; vârsta ) și adu darul tău la unul dintre cele două centre de colectare din București sau Târgu Mureș.

Hăinuțe, ghetuțe, cărți, fructe și dulciuri neperisabile sau produse de igienă sunt binevenite și anul acesta. În decembrie 2017 și decembrie 2018, împreună cu asociații, institutuții, organizații și numeroase persoane fizice am reușit să strângem peste 400 de cutii care au adus Crăciunul și în casele copiilor nevoiași din Livezeni.

Știm că Moș Crăciun există! Ești tu acela?

Pentru detalii accesează:

site-ul: www.vector-mures.ro

paginile de facebook:

Asociaţia de inovare socială: www.facebook.com/responsabilitate.sociala.92

VECTOR Mureș: www.facebook.com/Vector-Mures-632752320513874/

Livezeni2020: https://www.facebook.com/vectormures/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE