Home / Religie / Seară de simțire creștinească la Morăreni

Seară de simțire creștinească la Morăreni

Distribuie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, marți, 3 decembrie a.c., în localitatea Morăreni, comuna Rușii Munți, a avut loc un eveniment cultural de excepție organizat în cadrul Protopopiatului Ortodox Român Reghin de către Centrul Cultural-Catehetic și Pastoral „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al Văii Mureșului Superior, coordonat de către părintele Sergiu Andone.

Recital  de colinde susținut de „Bucuria comuniunii” și Corala „Armonia”

Evenimentul cultural-duhovnicesc organizat în perioada liturgică a Postului Nașterii Domnului a debutat cu interpretarea a trei colinde de către grupul de tineri „Bucuria comuniunii” al parohiei Reghin – Apalina, condus de părintele Vasile Farcaș. Programul rtistic a fost completat de concertul de colinde și cântece de Crăciun susținut de Corala „Armonia” din Constanța, dirijată de părintele arhidiacon Iulian Dumitru. Printre oaspeții serii s-a numărat și părintele Visarion Alexa din București care a susținut conferința cu tema „7 Cuvinte ale Iubirii”.La eveniment au luat parte peste 500 de persoane, printre care s-au aflat preoții și primarii de pe Valea Mureșului Superior, dintre care amintim pe părintele Valentin Vârva, protopop al Reghinului, domnul dr. Florin Bengean, director al Bibliotecii municipale „Petru Maior” din Reghin și președintele Despărțământului ASTREI din Reghin, și  Magda Bercea, directorul Filialei Crucea Roșie Mureș. Moderator al evenimentului a fost prof. dr. Silvia Andone, director adjunct al Liceului „Vasile Netea” din Deda. Manifestarea s-a încheiat cu o agapă creștină la care au participat toți invitații. „Reușita evenimentului a constat în buna organizare, dar și în calitatea și prestigiul celor care au urcat pe scenă, persoane care au reușit să picure în sufletele și inimile celor prezenți mireasma sărbătorilor de iarnă. Centrul Cultural-Catehetic și Pastoral „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al Văii Mureșului Superior mulțumește pe această cale primăriilor care s-au implicat în organizarea evenimentului și în mod special primăriei comunei Rușii-Munți, gazda evenimentului”, a precizat părintele Cosmin Maftei, parohia Ididicel Sat, citat de reintregirea.ro.

Sursă: www.reintregirea.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”60 de secunde pentru suflet”, proiect propus de părintele protopop Valentin Vârva

Distribuie După rânduiala creștină, și Festivalul Văii Mureșului din acest an a avut parte de …