Home / Stiri nationale / Cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă un Smart TV

Cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă un Smart TV

Distribuie

În ziua de astăzi este aproape imposibil să găsești un televizor nou care să nu fie Smart TV. Sigur, există o mulțime de opțiuni de televizor ieftin care oferă o experiență de vizionare fără probleme, dar, ca regulă generală, dacă este pe rafturi chiar acum și are un ecran Full HD sau 4K Ultra HD, probabil că are și câteva funcții de Smart TV.

Deci, ce este mai exact un Smart TV? Pe scurt, este orice televizor care se poate conecta la internet. Cu toate acestea, există diferite grade de inteligență: unele televizoare au un IQ mult mai mare decât altele și știu să facă mult mai multe lucruri.

Ce face un Smart TV să fie inteligent?

Funcția principală care separă televizoarele inteligente și televizoarele nu atât de inteligente este o conexiune la internet. Aproape toate Smart TV sunt echipate atât cu un port Ethernet, cât și cu Wi-Fi încorporat – unele modele mai vechi pot necesita un adaptor pentru a activa funcționalitatea Wi-Fi, deci ar trebui să se poată conecta de oriunde din casa ta. În general, Wi-Fi ar trebui să fie suficient de rapid pentru cele mai multe scopuri, dar dacă plănuiești să transmiți jocuri în streaming sau conținut 4K Ultra HD, este posibil să vrei să te conectezi la rețea.

O conexiune la internet este utilizată în principal pentru a naviga printre emisiuni de televiziune și filme dintr-o varietate de aplicații și servicii, cum ar fi Netflix, HBO și YouTube (printre altele). În cea mai mare parte va trebui să te abonezi la aceste servicii pentru a accesa conținutul lor. Multe Smart TV au, de asemenea, browsere web integrate – deși acestea sunt de obicei stângace și frustrante – și unele chiar au camere pentru a fi utilizate cu aplicații de conferință video.

Ce diferențiază un Smart TV de alte televizoare

Diferențele sunt multe, motiv pentru care este util să aruncăm o privire asupra a cinci dintre principalele caracteristici care vor separa un Smart TV de omologii lor mai puțin norocoși.

  1. O interfață inteligentă

Una dintre cele mai mari probleme cu televizoarele și tonele de cabluri atașate de ele sunt interfețele lor. O mare parte din acestea sunt urâte, iar restul stângace și depășite. Au nevoie de schimbări mare. Din păcate, nici multe dintre platformele Smart TV nu au arată.

  1. Un motor robust de recomandări

Termenul „Smart TV” este un pic înșelător. Multe televizoare care primesc acest apelativ nu sunt deosebit de „inteligente” – cel puțin nu în sensul că emană inteligență prin funcții precum motoarele de recomandare. Desigur, se pot conecta la Internet și pot rula aplicații, dar o adevărată platformă „inteligentă” ar trebui să fie una care să îți învețe obiceiurile de vizionare și să le folosească pentru a-ți găsi lucruri noi de urmărit. Google TV și Samsung Smart TV dispun în prezent de o versiune mai puțin sofisticată, dar există în mod clar mult spațiu pentru dezvoltare.

  1. Jocuri bazate pe cloud

Creșterea cloud computing a avut un impact profund asupra jocurilor. Unele servicii mută sarcina procesorului de la consolă în cloud, permițând unor dispozitive mai slabe să ruleze jocuri de calitate cu câteva accesorii. Acest lucru se extinde și la televizoare.

  1. Ecosistemul de aplicații

La fel ca pe smartphone, aplicațiile joacă un rol important în setul de funcții ale unui Smart TV. Producătorii au creat o competiție între propriile ecosisteme de aplicații în comparație cu cele ale concurenților. Aceasta poate fi o problemă pentru consumatori, care pot descoperi că aplicația lor preferată nu este disponibilă pe o anumită platformă.

  1. Compatibilitatea celui de-al doilea ecran

Tabletele și smartphone-urile au dat naștere unei noi clasificări denumită „al doilea ecran”. Termenul descrie orice dispozitiv cu care un utilizator interacționează în timp ce se uită la televizor și include tablete, smartphone-uri și laptopuri. Utilizarea celui de-al doilea ecran va fi o componentă din ce în ce mai semnificativă a ecosistemelor Smart TV. De la acționarea ca telecomandă până la furnizarea informațiilor suplimentare, smartphone-ul și tableta extind foarte mult experiența de vizionare TV.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Medicii avertizează: “Domnilor guvernanți, exodul medicilor va reîncepe!”

Distribuie În urma protestelor inițiate în data de 16 ianuarie de asociațiile reprezentative naționale ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.