Share

Home / Recomadări zi de zi / Oare pot să tratez eczema sau să previn?

Oare pot să tratez eczema sau să previn?

Eczema (dermatita) este o afecțiune care apare ca o inflamație a pielii. Există diferite tipuri de eczeme și motivele care stau la baza acestora variază.

Cauza eczemei ​​poate fi:

  • Moștenit și cronic după natură
  • Declanșat de substanțe iritante
  • Declanșat de reacții alergice.

Eczemele declanșate de reacții alergice, Dermatita de Contact Alergic (ACD), apar pe pielea persoanelor care au dezvoltat o alergie la contact.

Alergiile de contact nu sunt moștenite, sunt dezvoltate în timp, expunând pielea la anumite substanțe. Substanțele care provoacă alergia de  contact se numesc haptene. Odată ce contactul alergic a fost dezvoltat, pielea va inflama atunci când este în contact cu un hapten care a provocat alergia.

Cauzele comune ale alergiilor de contact sunt substanțele care se găsesc în produse cosmetice, parfumuri și bijuterii. Acestea includ:

Metale: nichelul, cromul și cobaltul sunt trei haptene bine cunoscute

Conservanții: conservanți găsiți în produse cosmetice și șampoane, cum ar fi metilizotiazolinona, formaldehida și Quaternium 15

Parfumuri: multe parfumuri utilizate în parfumuri și produse parfumate sunt alergene, inclusiv substanțe precum Linalool, Limonene, Lyral și Myroxylon Pereirae Resin

Pentru a afla dacă eczema dvs. este cauzată de alergie de contact, trebuie să efectuați un test cutanat/patch test (cu plasture). Testele patch sunt efectuate de alergologi, la care sunteți referiți de medicul dumneavoastră de familie sau dermatolog.

Testarea Patch este un test de provocare în care diferitele haptene sunt aplicate în unitățile de testare apoi care sunt tapetate pe pielea dumneavoastră. La persoanele cu alergie de contact, testul Patch va avea ca rezultat reacții alergice în miniatură. Reacția imunologică se dezvoltă pe parcursul a 2-4-7 zile, ceea ce necesită ca dumneavoastră, pacientul, să reveniți la clinică pentru interpretarea rezultatului.

Testarea Patch pentru depistarea eczemelor (dermatită de contact, alergică) conform standardelor europene (actualizate în 2019) cu materiale de ultimă generație oferă pacienților confort maxim, fără limitarea activităților zilnice!

Calitate, confort și precizie suedeză cu European Baseline Series cu IQ Ultimate™ acum și în Târgu-Mureș, la Lotus Life.

Dr. BODI Beata,

Medic specialist alergologie

 

 

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

NOUL showroom pentru amenajări interioare vă așteaptă, din 3 februarie 2020, într-o locație perfectă

Începând cu data de 3 februarie 2020, Negro Construct – companie specializată în domeniul amenajărilor interioare …

Share
Share