Home / Invatamant / Apetitul pentru cercetare, stimulat studenților UMFST

Apetitul pentru cercetare, stimulat studenților UMFST

Distribuie

Printre manifestările incluse în cadrul Zilele Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade„ din Târgu Mureș, derulate în perioada 9 – 14 decembrie 2019, s-a numărat și workshop-ul educațional cu tema ”Students in Reserch” găzduit marți, 10 decembrie 2019, de către Centrul de Consiliere, Dezvoltare Personală și Învățare din cadrul UMFST.„Am organizat acest workshop pentru studenții interesați de cercetare. Am tot primit semnale de la ei, cum că ar fi interesați să se implice în activitatea de cercetare. Am avut discuții individuale cu mai mulți studenți și am zis să adunăm acest subiect într-un workshop organizat cu ocazia Zilelor Universității, prin care să le prezentăm un pic cum se pot implica în cercetare, care sunt perspectivele, care sunt resursele universității pe această linie. Am invitat pentru acest workshop actuali cercetători care au început să abordeze acest aspect încă de pe vremea în care erau studenți, care le-au împărtășit celor prezenți din experiența proprie”, ne-a declarat conf. univ. dr Oláh Péter, Catedra de Informatică și Biostatistică din cadrul UMFST Târgu Mureș.

Studenții au avut bucuria să discute cu doi oaspeți, drd. Andrei Crauciuc, fost absolvent UMF Târgu Mureș, și prof. dr. Mark Anthony Slevin, de la Manchester Metropolitan University, dar și cu reprezentanții Centrului de Consiliere, Dezvoltare Personală și Învățare din cadrul UMFST.„Sperăm că prin acest workshop le-am trezit interesul pentru domeniul cercetării, astfel ca pe viitor să avem mai mulți cercetători în cadrul Universității noastre. Beneficiul este în primul rând al studenților, dar și al Universității, care va putea beneficia în viitor de cât mai mulți cercetători. Primul pas a fost făcut, respectiv interesul pentru cercetare la acești studenți, și atunci se pune problema ce urmează după. E o carieră frumoasă în cercetare, important este că li s-a aprins beculețul studenților pentru acest domeniu. E nevoie de multă pasiune, implicare, și, nu în ultimul rând, curiozitate. De aceea, organizăm astfel de workshop-uri pentru ca acest beculeț aprins să nu se stingă. Studenții se pot declara bucuroși că au parte de astfel de inițiative, trebuie să pornească de undeva. Au avut și alți studenți parte de astfel de proiecte, dovadă studenții pe care îi avem implicați în domeniul cercetării, precum și cercetătorii care au început de pe vremea în care erau studenți. Acum, am zis să începem într-un cadru organizat, poate astfel creștem interesul studenților pentru cercetare”, a precizat Oláh Péter.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.