Ceasul bilanțului: Delgaz Grid, investiții de peste  90 milioane euro, în acest an Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 969 Vizualizări

Ceasul bilanțului: Delgaz Grid, investiții de peste 90 milioane euro, în acest an

Membră a Grupului E.ON România, compania Delgaz Grid încheie anul 2019 cu un volum de investiții de 428 milioane lei, echivalentul a peste 90 milioane euro. Fondurile menționate s-au alocat, în principal,  pentru modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi a electricităţii.  E.ON Energie România și Delgaz Grid reprezintă companiile-fanion ale Grupului german E.ON.

În cadrul întâlnirii cu presa, de vineri, 13 decembrie, doamna Claudia Griech – director general adjunct E.ON Energie România și E.ON România și domnul Csulak Ferenc – director general adjunct E.ON România și director general Delgaz Grid, au bifat principalele proiecte concretizate de cele două companii emblematice ale Grupului E.ON, în anul 2019.

Extinderea rețelei de gaze, cu peste 110 km

În sectorul gazelor naturale au fost investite 43 milioane euro (peste 202 milioane lei ), sistemul de distribuţie fiind reabilitat şi modernizat pe o lungime de circa 320 km. Reţeaua de gaze naturale a fost extinsă cu peste 110 km (în special branşamente pentru conectarea de noi clienți).

În județul Mureș, rețeaua a fost înlocuită pe o lungime de peste 60 km în șapte localități din mediul rural și în patru orașe: Reghin, Luduș, Târnăveni și Sovata. Sistemul de distribuție a fost extins cu 17 kilometri.

Energie electrică – rețele noi, lucrări de modernizare, înlocuiri posturi de transformare

În domeniul energiei electrice, valoarea investiţiilor din 2019 a fost de circa 225 milioane lei (47,6 milioane euro).

Pentru îmbunătățirea nivelului de tensiune au fost construiți 24 km de noi rețele. Rețeaua electrică a fost modernizată pe o lungime de peste 300 km, inclusiv prin montarea de echipamente telecomandate; au fost înlocuite 220 de posturi de transformare și au fost integrate în SCADA 11 unități.

Au fost realizate lucrări de modernizare în 61 de stații de transformare, altele patru fiind integrate în SCADA (achiziție de date și control la distanță).

E.ON Smart Village, sisteme de iluminat cu consum redus de energie

După succesul proiectului pilot de la Frumușeni, Județul Arad, lansat în 2018, conceptul „smart village” se extinde în 25 de localități din Arad și Timiș.

Administrațiile publice locale vor beneficia de sisteme moderne de iluminat cu un consum redus de energie, de panouri fotovoltaice, stații de încărcare a mașinilor electrice și instalații de climatizare pentru imobile, în baza parteneriatelor încheiate cu E.ON Energie România.

E.ON Smart House, pentru confort și eficiență

Ecosistemul inteligent, care integrează soluţiile inovatoare ale E.ON de eficientizare a consumului, a fost lansat cu succes în acest an în România.

E.ON Smart House are rolul de a susține progresul clientului direct din zona lui de confort.

Soluția de încălzire E.ON Life constă într-o centrală în condensare, acţionată prin intermediul unui termostat smart, de la distanţă și care permite reducerea consumului cu până la 30%. La acestea se adaugă intervențiile de urgență apărute la instalațiile electrice sau termice.

Aparatele de aer condiţionat de ultima generaţie, la pachet cu servicii tehnice post-montare, reprezintă soluţia E.ON Cool pentru zilele călduroase.

E.ON Solar este soluţia care permite producerea energiei electrice din sursă solară, iar E.ON Drive este soluția de încărcare a maşinilor electrice.

Finalizarea “autostrăzii electrice Iași – Târgu Mureș”

Însumând până în prezent un număr de 14 staţii de încărcare a autovehiculelor electrice, deja operaţionale, e-mobility constituie secțiunea inițială a proiectului NEXT – E, finanțat din fonduri europene.

Compania E.ON Energie România, parte a consorțiului care va dezvolta în România rețeaua de stații, va instala încă o unitate de încărcare a autovehiculelor electrice la Târgu Mureș. Stația va deveni funcțională la începutul anului viitor și va marca finalizarea “autostrăzii electrice Iași – Tg. Mureș”.

Prin proiectul NEXT -E, în România vor fi instalate 40 de stații rapide de încărcare a mașinilor electrice (19 de E.ON Energie România, iar 21 de MOL România).

Învățământul dual și pregătirea profesională, în atenția E.ON

Compania a dezvoltat programe dedicate tinerilor, în special celor care aleg învățământul profesional. La ora actuală există parteneriate cu 14 instituții de învățământ din țară care pregătesc instalatori și electricieni. Un astfel de parteneriat este cel încheiat cu Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși” din Târgu Mureș unde 16 elevi vor deveni, peste trei ani, instalatori gaze. La finalizarea cursurilor aceștia vor putea deveni angajați ai Grupului E.ON.

La Mediaș a fost deschis recent un centru de pregătire profesională a angajaților care se ocupă de mentenanța sistemului de distribuție gaze, un centru similar în domeniul electricității fiind funcțional la Suceava.

Implicarea în proiecte de responsabilitate socială

E.ON a continuat și în acest an proiecte de succes, precum “Energie în școlile copilăriei”. Au fost montate – în 9 școli din țară – sisteme de iluminat moderne bazate pe tehnologie led, care au condus la reducerea semnificativă a facturii la energie, valoarea investiției fiind de circa 500.000 de euro.

Ediția din 2019 a Cupei E.ON Kinder de la Târgu Mureș a reunit circa 2.000 de mici fotbaliști. Ambasadorul competiției a fost Ilie Dumitrescu, membru al „Generației de Aur” a fotbalului românesc.

Foarte importante au fost campaniile de donare de sânge de la Târgu Mureș, unde a fost amenajat un centru mobil de recoltare ce a adunat – într-o singură zi – 90 de persoane.

Donațiile de cărți la 12 spitale, școli și biblioteci, dar și Lecțiile despre energie susținute în peste 30 de școli, din care 10 în județul Mureș, completează lista acțiunilor destinate comunității.

Peste 600 de angajați ai companiilor E.ON au fost împlicați în proiecte de responsabilitate socială în calitate de voluntari.

De la intrarea pe piaţa românească de profil, de aproximativ 15 ani, Grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Companiile-fanion ale grupului, Delgaz Grid şi E.ON Energie România, desfăşoară activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice, pentru circa 3,1 milioane de clienţi.

editare online – Ioan S.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE