Centru de Învățare, Dezvoltare Personală și Consiliere, inaugurat la UMFST Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 494 Vizualizări

Centru de Învățare, Dezvoltare Personală și Consiliere, inaugurat la UMFST

În programul evenimentelor dedicate Zilelor Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” (UMFST) din Târgu-Mureș a fost inclusă și inaugurarea Centrului de Învățare, Dezvoltare Personală și Consiliere. Așadar, joi, 12 decembrie, a avut loc evenimentul de inaugurare al Centrului situat în clădirea Institutului de Medicină Legală din campusul Universității.

Acest centru este afiliat la Asociația Psihilogilor din România și la Association for Contextual and Behavioral Science (ACBS) din SUA. Această asociație pune un mare accent atât pe partea practică, legată de intervențiile specifice psihologiei clinice și a psihoterapiei cognitiv-comportamentale, câr și pe partea de studii și cercetare.  Centrul de Învățare, Dezvoltare Personală și Consiliere a fost realizat prin intermediul proiectului ROSE (Romania Secondary Educaion Project) cu finanțare din partea Băncii Mondiale.

Inaugurarea a avut loc în prezența conducerii Universității, a cadrelor didactice, a studenților dar și a unor invitați speciali printre care se numără prof. dr. Daniel David, președintele Asociației Române de Psihologie, profesor la Icahn School of Medicine at Mount Sinai și director de cercetare al Institutului Alber Ellis.

Investiție de viitor

Totul a început de la inițiativa psihologului dr. Cosmin Popa, șef de lucrări în cadrul UMFST Târgu-Mureș, coordonator al Departamentului de Consiliere, Orietare Profesională și Informare Studenți ( DCOPIS) și al Centrului de Învățare, Dezvoltare Personală și Consiliere.

” În acești ani am încercat să dezvoltăm un program care să acopere toate nevoile studenților noștri în privința consilierii, a psihoterapiei și a orientării în carieră. Acest spațiu este, de fapt, rezultatul unei munci de echipă, ceea ce este aici a fost posibil numai prin proiectul ROSE și prin munca unor oameni care s-au implicat cu creativitate, cu efort și cu sacrificii”, a precizat dr. Cosmin Popa.

În continuare a luat cuvântul prof. dr. Daniel David, care a prezentat câteva detalii despre Asociația Psihologilor din România.

”Această asociație a fost fondată în anul 1964, și a avut un rol major în România în ceea ce privește știința și practica psihologiei iar acest rol a fost dominant atunci când, în 1977, psihologia a fost desființată și în 1982 a fost desființat și Institutul de Cercetări Pedagogice și Psihlogice iar asociația a rămas singura care se ocupa de știința și practica psihologiei”, a subliniat prof. dr. Daniel David.

Importanța centrului

Tot prof. dr. daniel David a mențonat faptul că această asociație este mereu preocupată să dezvolte serviciile de psihologie. O problemă majoră fiind faptul că multe astfel de servicii nu sunt pe linia ”evidence-based”, linie nu foarte dezvoltată în România. O altă problemă ar fi și lipsa specialiștilor care ar putea practica astfel de servicii.  În acest sens, prin intermediul asociației, prof. dr. Daniel David a încercat să încurajeze diverse instituții puternice, care au și resurse financiare, să întărească această mișcare din psihologie – ”evidence-based”.

Despre importanța unui astfel de centru de învățare, dezvoltare personală și consiliere a luat cuvântul și rectorul Universității prof. dr. Leonard Azamfirei.

”O Universitate care se respectă trebuie să aibă o abordare multilaterală asupra procesului de învățământ, până la urmă nu avem niște roboței care învață diverse meserii, ci avem niște oameni care au personalitate proprie, abordări diferite și, bineînțeles, au problemele lor. Datorită acestor aspecte, am ajuns la concluzia că Universitatea are nevoie de un astfel de centru de consiliere foarte bine pus la punct, cu oameni care să fie formați și educați în acest sens”, a transmis prof. dr. Leonar Azamfirei.

Centrul de Învățare, Dezvoltare Personală și Consiliere din cadrul UMFST are un design interior modern și este amenajat la cele mai înalte standarde.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE