Home / Reghin / Poliția Reghin în acțiune: doi bărbați, prinși în flagrant cu lemne tăiate ilegal!

Poliția Reghin în acțiune: doi bărbați, prinși în flagrant cu lemne tăiate ilegal!

Distribuie

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au desfăşurat joi, 12 decembrie, activităţi specifice în cadrul unei acţiuni organizate pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională prevăzute de legislaţia în vigoare din domeniul silvic.

Cu această ocazie, oamenii legii au surprins în flagrant delict, pe raza localităţii Vătava, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Deda, care ar fi tăiat ilegal, cu un motofierăstrău, şase arbori din specia fag, de pe un teren cu vegetaţie forestieră.

De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii au depistat pe raza aceleiaşi localităţi, un alt bărbat, în vârstă de 22 de ani, din comuna Deda, care transporta cu o autoutilitară o cantitate de material lemnos, în interiorul acesteia fiind  identificat şi un motofierăstrău mecanic.

”Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că materialul lemnos provenea din tăierea ilegală a unui arbore, din specia fag, de pe acelaşi teren cu vegetaţie forestieră. În ambele cazuri, la faţa locului a fost prezent şi un reprezentant al Ocolului Silvic Vătava, care a procedat la inventarierea şi cubarea materialului lemnos, rezultând un volum total de 8,64 metri cubi, acesta fiind recuperat în totalitate. Totodată, cele două motofierăstraie, precum şi autoutilitara folosită la transportul materialului lemnos au fost indisponibilizate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat, la data de 12 decembrie, faţă de cei doi bărbaţi, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori. La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

(Redacția)

 

 

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.