Siguranța financiară a pacienților, susținută de UDMR politica
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 94 Vizualizări

Siguranța financiară a pacienților, susținută de UDMR

În cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 6 decembrie, de dr. Vass Levente, deputat UDMR de Mureș și secretar al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, s-au adus în discuție informații privind Ordonanța de Urgență emisă în data de 24 aprilie 2019 prin care se permite spitalelor private să perceapă taxe suplimentare pentru serviciile medicale oferite.

”Ordonanța de Urgență din 24 aprilie 2019 reglementează posibilitatea facturării către pacienți a serviciilor medicale care se realizează în spitalele private. Până acum se puteau factura către pacienți, din partea spitalelor care aveau contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, numai serviciile hoteliere și alimentare”, a precizat dr. Vass Levente.

Această modificare legislativă prevede că asigurații care optează să beneficieze de unele servicii medicale acordate de furnizorii privați care încheie contracte cu casele de asigurări de sănătate vor putea plăti doar o diferență dintre tarifele serviciilor medicale acordate de furnizorii privați și tarifele suportate din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate decontate de casele de asigurări de sănătate. De asemenea, actul normativ mai prevede și informarea corectă a pacienților prin afișarea, pe pagina web a furnizorilor privați de servicii medicale, a costului diferenței suportate prin contribuție persoanlă.

”Este foarte important să anunțăm pacienții de faptul că de acum, în cele 209 spitale private care au contract cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate care primesc bani pentru serviciile medicale din partea casei, pacienții s-ar putea să primească, în cursul internării, facturi și obligații de plată suplimentare pentru serviciile medicale acordate”, a declarat dr. Vass Levente.

Potrivit acestuia, UDMR s-a abținut la votarea respectivei modificări legislative deoarece modificarea este considerată a fi foarte riscantă pentru pacienți pentru că, ”pacientul trebuie să cunoască prețurile dinainte de internare”.

De asemenea, dr. Vass Levente a făcut un apel public către ministrul Sănătății pentru a pregăti cât mai urgent modificări legislative care să garanteze siguranța pacienților atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere financiar.

Andreea GONDOR

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE