Home / Sport / Evoluție modestă, eșec previzibil

Evoluție modestă, eșec previzibil

Distribuie

În etapa a VIII-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, a treia din returul primei faze a campionatului, BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a fost învinsă sâmbătă seara pe teren propriu de către formația Universitatea Cluj, scor 47-82 (15-25, 9-18, 8-21, 15-18). Victoria clujencelor era previzibilă ținând cont de valoarea loturilor celor două formații și de rezultatele înregistrate în primele 7 etape. Mureșencele au un lot în care se află multe jucătoare foarte tinere, lipsite de experiență, altele care din cauza studiilor nu pot participa decât rareori la antrenamente, iar ultima achiziție, americanca Mariah Smelser este accidentată. De cealaltă parte, clujencele se prezentau cu două americance peste nivelul mediu apte și internaționala Kilin cu cele mai multe minute în teren.

Start promițător, dar atât

Cu toate acestea, echipa mureșeană a avut un debut de meci în care se întrevedea o replică dârză. Această iluzie a fost risipită deja de la jumătatea primului sfert. Gazdele au condus cu 5-2 și 8-5, la jumătatea actului clujencele aveau avantaj minim (11-10), dar la prima pauză s-au desprins deja la 10 puncte. Acesta a fost însă dublat la intrarea în ultimele două minute dinaintea pauzei mari și s-a mărit treptat pe parcursul sfertului trei. Cu exact dublul punctelor față de gazde, cu cele peste 30 de puncte în față, clujencele au jucat degajat ultimul sfert, câștigat și acesta la o diferență de 3 puncte. Unul din punctele sensibile ale echipei antrenorului Ionel Brustur a fost cel al mingilor pierdute, deseori cu greșeli personale, tehnice sau pase greșite, totalul acestora fiind de peste 30, dar și lipsa de idei și curaj, care au dus la risipirea multor atacuri încheiate fără aruncări la coș. La aceste erori se pot adăuga procentajele foarte scăzute la precizia aruncărilor, cu sub 50 la cele de 2 puncte și cu doar 3 reușite de la distanță din 19 încercări, în timp ce oaspetele au punctat exact de două ori mai mult din mai puține tentative. Patru dintre jucătoarele clujencelor au înscris peste 10 puncte, în timp ce de la gazde niciuna nu a reușit acest lucru. Mariah King a fost principala marcatoare, cu 18 puncte. Alexandra Uiuiu a reușit 4 aruncări de la distanță și un total de 15 puncte, iar Bianca Fota și Artavia Ford au înscris câte 14 puncte, cu câte o reușită de 3.

Punctele echipei mureșene le-au înscris: Brittney Dunbar 16, Cristina Badi și Andreea Feiseș câte 8 și câte o reușită dinafara semicercului, Meszáros Kata și Diana Ignat câte 4, Gál Emese 3 (1×3), Alexandra Bobar și Pálfi Tünde câte 2. Au mai jucat Szász Réka și Stefania Kertesz.

Cu o singură victorie, mureșencele ocupă penultimul loc în clasamentul seriei Vest și va mai susține în acest an un singur joc, pe terenul liderului CSM Satu Mare. Acesta va avea loc în 21 decembrie, după care, în 4 ianuarie vor încheia prima fază a campionatului pe teren propriu cu ultima clasată, CSU Rookies Oradea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.