Home / Cultură / Vino la ”Colindul Iancului”

Vino la ”Colindul Iancului”

Societatea Cultural – Patriotică ”Avram Iancu” filiala Mureș va organiza, și în acest an, evenimentul de colinde dedicat ”Crăișorului munților” intitulat ”Colind Iancului”. De data aceasta, evenimentul va avea loc marți, 17 decembrie, începând cu ora 16.00 prin audiție de colinde românești în fața statuii lui Avram Iancu din Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș.

Invitații speciali sunt membrii Ansamblului Tradițional ”Doina” din Albești însă organizatorii precizează că ”se vor putea prezenta și vor putea colinda şi alte cete de colindători formate mai mult sau mai puţin “ad-hoc”.

De asemenea, după activitatea de statuia lui Avram Iancu, evenimentul va continua prin colindarea simbolică a ”Crăișorului” chiar la el acasă, așadar, la Casa Memorială ”Avram Iancu” din Târgu-Mureș – strada Avram Iancu, nr 23, locul unde a locuit aproape doi ani cât timp a făcut practica avocățească la Târgu-Mureș.

Andreea GONDOR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Artiștii plastici mureșeni sar în apărarea atelierelor de pe strada Bolyai nr.5

Filiala Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști din România aduce la cunoștința publicului intenția Consiliul …