Home / Cultură / FOTO: Muzeul Etnografic ”Anton Badea”, animat de sute de colindători din Mureș, Suceava, Maramureș și Bistrița

FOTO: Muzeul Etnografic ”Anton Badea”, animat de sute de colindători din Mureș, Suceava, Maramureș și Bistrița

Corul bărbătesc din cadrul Ansamblului „Ciobănașul” din Șieuț

Muzeul Etnografic „Anton Badea” și Municipiul Reghin au organizat miercuri, 18 decembrie, ediția a XX-a a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Vin colindătorii”, eveniment de tradiție organizat la Reghin în preajma sărbătorii Nașterii Domnului.

Roxana Man, directoarea muzeului „Anton Badea”, Nicolae Băciuț, directorul Direcției Județene pentru Cultură Mureș și solista Florina Oprea, prezentatoarea festivalului ”Vin colindătorii”

„În fiecare an , în luna decembrie, așteptăm sărbătoarea Crăciunului  și a Anului Nou, și primii care ne introduc în atmosfera acestor sărbători sunt colindătorii . Ei sunt cei care ne amintesc de copilărie, de vremurile în care mergeam prin sat, la bunici, la colindat pentru mere și nuci.  Aceste amintiri ne rămân mereu în suflet, iar sfârșitul de an este întotdeuna o ocazie  în care să ne regăsim pe noi, să înțelegem dacă vreți care este rostul nostru , cum se leagă el de cei care au fost, de părinți, de bunici, de cei care ne transmit cumva valorile și sensul vieții”, a precizat  Roxana Man, directoarea Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin.

Colindători din Goreni, comuna Batoș

Prima partea a festivalului  a fost găzduită de  Muzeul Etnografic „Anton Badea” (în intervalul 10-12) unde a avut  loc tradiționalul festival de colinde, urmat de parada colindătorilor , de la muzeu către centrul municipiului.

Grupul colindătorilor din Idicel

Au  participat  colindători din județele Maramureș, Bistrița și  Suceava, respectiv Grupul parohiei „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetul Marmației,  Corul Bărbătesc „Ciobănașul” din Șieuț, și Grupul folcloric ”Opcina Stănișoarei” din Mălini,  alături de colindătorii din Reghin, Idicel, Hodac, Dedrad, Batoș, Toaca, Uila, Goreni, Șerbeni, Ibănești, Morăreni, Vătava și Luieriu.

Bucuria împărtășită a colindelor
Colaci pentru toți colindătorii
Turca din Idicel
Grupul Meșterilor Populari condus de Maria German
Grupul Școlii Gimnaziale din Șerbeni
Grupul folcloric „Urmașele dacilor”
Grupul „Românașii” din Reghin

Grupul „Ecou de Ibănești”
Ansamblul „Hodăceana”
Grupul folcloric ”Opcina Stănișoarei” din Mălini, județul Suceava
Grupul parohiei „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Sighetul Marmației

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Respectarea măsurilor anti COVID-19 verificată de Poliția Mureș

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din …