Vizita corului Belcanto, devenită tradiție Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 497 Vizualizări

Vizita corului Belcanto, devenită tradiție

Înaintea marii sărbători creștine a nașterii Mântuitorului, un grup care ne onorează an de an cu vizita la redacția cotidianului Zi de zi este cel al corului mixt Belcanto, format din elevi ai Grupului Școlar „Samuil Micu” din orașul mureșean Sărmașu. Însoțiți ca de fiecare dată de către edilul orașului, Ioan Mocean, corul care anul viitor va împlini 15 ani de când a fost înființat de preotul Daniel Camară i-a avut alături și pe directorul Ioan Dorin Crișan și Elena Jucan, director adjunct al Liceului Teoretic „Samuil Micu”.

Deși oarecum presați de timp, fiind un deja un cor binecunoscut și apreciat nu doar în județul Mureș, câștigând mai multe premii la diverse festivaluri și concursuri, corul elevilor sărmășeni și-au făcut timp și în acest an să ne încânte. „Continuitatea și perseverența sunt două lucruri care contribuie la mersul înainte. Noi ne străduim să păstrăm acest obicei, devenit tradiție și suntem deja invitați în nenumărate locuri în aceste zile. Suntem onorați și în măsura timpului ne străduim să onorăm și noi aceste invitații”, ne-a spus primarul Ioan Mocean.

„Secretul continuității, păstrarea unui nucleu de bază”

Deși este un cor alcătuit din elevi, unde aceștia vin și pleacă, dăruirea și dedicarea preotului Daniel Camară fac posibilă continuitatea.

„Este adevărat, un cor al unei școli nu poate să-și păstreze componența mulți ani. Ne-am asigurat totuși o așa numită „pepinieră” pentru a avea continuitate, cu componenți ai corului Amadeus, unde pornim cu cei mai mici, de la clasele primare, chiar de la grădiniță. Avem să spunem așa un „nucleu de bază”, la care adăugăm permanent noi membri. Toți aceștia participă cu mare drag în aceste zile la aceste vizite, înaintea marii sărbători, când anunțăm nașterea Mântuitorului, când dorim să transmitem tuturor un gând bun, cele mai bune urări, sărbători petrecute în fericire alături de cei dragi”, au fost cuvintele părintelui Daniel Camară. Pentru tot ceea ce face pentru comunitate, acesta a fost distins cu ocazia Zilelor Sărmășene din anul trecut cu titlul de Cetățean de Onoare al orașului. După scurtul recital,  „delagația” sărmășeană s-a îndreptat către alte „gazde”, cu siguranță primitoare.

Muțumim încă o dată, Belcanto!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE