Frumoasele colinde aduse de meșterii populari la Muzeul Etnografic „Anton Badea” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Frumoasele colinde aduse de meșterii populari la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Grupul Meșterilor Populari  condus de Maria German a onorat cu prezența Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Vin colindătorii”, organizat miercuri, 18 decembrie de către Muzeul Etnografic „Anton Badea” și Primăria Municipiului Reghin.  „Acest grup s-a înființat foarte frumos, de câțiva ani de zile, de când suntem împreună ca și meșteri populari.  Ținând cont că vin sărbătorile de iarnă și se organizează un festival de datini și obiceiuri, un lucru foarte bun și frumos, am venit și noi  la acest frumos festival la invitația Muzeului Etnografic „Anton Badea”. Din acest grup fac parte meșteri populari de la Reghin, Ibănești,Lunca Bradului,  eu sunt de la Dumbrava, de la Idicel, practic din toate zonele unde tradițiile se păstrează foarte frumos. Am fost  doar o parte din meșterii populari, nu suntem toți, dar care au avut timp și pot să colinde, au răspuns cu mare drag de a fi prezenți la muzeu”, ne-a declarat Maria German.

Tradiția șezătorii

Meșterii populari sunt cei care dau savoare activităților de la muzeu, în special șezătorile. „Avem diferite activități aici la muzeu, șezători și multe alte lucruri frumoase,  extrem de benefice, în special pentru cei tineri. Avem pe lângă pe cei  tineri, pe care încercăm să-i învățăm, să le arătăm acest pas frumos care îl pot face spre tradiții, spre obiceiuri. Chiar am observat că sunt extrem de interesați, le place ceea ce fac aici la muzeu, fapt care nu poate decât să ne bucure. Vrem și noi să lăsăm ceva în urma noastră, ceea ce am preluat și noi de la părinții și bunicii noștri”, a spus Maria German.

„Nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos merită foarte mult respect”

Chiar dacă grupul meșterilor popular însumează un număr mare de membrii, la festival au onorat cu prezența doar 18, colinda aleasă fiind „Viflaimul”. „Am pregătit un repertoriu înainte de a intra în festival, și am ales o colindă care să o știe toată lumea, și anume „Viflaimul”, care au dăruit-o cu drag tuturor participanților la festival. Este extrem de important ca  toți cei care colindă, să o facă din suflet. Omul trebuie să facă ceea ce simte. Nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos merită foarte mult respect și seriozitate, nu doar că facem noi niște lucruri să fie făcute. La toți le dorim sărbători fericite, iar Nașterea Domnului să ne aducă multă sănătate, bucurii și belșug”, a subliniat Maria German.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE