Home / Slider / Mureș: Peste 5.000 de persoane angajate prin Programul Național de Ocupare a Forței de Muncă

Mureș: Peste 5.000 de persoane angajate prin Programul Național de Ocupare a Forței de Muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş a anunţat, vineri, că 5.031 de persoane, majoritatea din categoria celor greu ocupabile, au găsit locuri de muncă de la începutul acestui an, în urma implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă.

„Prin intermediul AJOFM Mureş au fost încadrate în muncă 5.031 persoane, dintre care 2.605 femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 2.455 au peste 45 de ani, 755 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 649 au între 25 şi 35 de ani, iar 1.172 sunt tineri sub 25 de ani (…). În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.551 provin din mediul urban, iar 2.480 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1.620), urmate de cele cu studii profesionale (1.231), studii gimnaziale (940). Numărul celor cu studii primare este de 474, al celor cu studii universitare este de 599, iar cei cu şcoli postliceale sunt în număr de 167. Din totalul de 5031 de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mureş , 4.174 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile”, a arătat AJOFM Mureş, într-un comunicat de presă.

Conform aceleiaşi surse, încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţe. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Citeste si:  Reparații la Blocul ANL din Luduș

„Astfel, în primele 11 luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 14.522 persoane”, a precizat AJOFM Mureş.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Doi minori, răniți într-un accident rutier în Târgu Mureș

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină sâmbătă, 25 iunie, …