FOTO: ”O șansă pentru fiecare în Sângeorgiu de Mureș” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

FOTO: ”O șansă pentru fiecare în Sângeorgiu de Mureș”

Primăria comunei Sângeorgiu de Mureș în parteneriat Asociația ”Caritas Asistență socială” Filiala organizației Caritas Alba Iulia, Asociația ”Divers” și Școala Gimnazială ”Sfântu Gheorghe” a organizat o serie de evenimente în cadrul proiectului ”O șansă pentru fiecare în Sângeorgiu de Mureș”.

”Noi în fiecare an organizăm manifestări la care fiecare dintre sângeorzeni poate participa indiferent de religie sau tradiții. Organizăm evenimente la care să vină ca să renunțe un pic la acea graba și la pregătirile de sărbători și să simtă importanța acestor momente petrecute împreună”, a precizat primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sofalvi Szabolcs.

Evenimente pentru toată lumea

Manifestările au început cu un moment artistic, marți, 17 decembrie, la Căminul Cultural unde sâgeorzenii au fost invitați să participe la Reuniunea corală de Crăciun a corului și formațiilor din Sângeorgiu de Mureș. Publicul a fost încântat de o atmosferă minunată specifică sărbătorilor care urmează. În cadrul festivalului au colindat corurile de la Parohia Ortodoxă nr. 2, Parohia Romano-Catolică, Corul Parohiei Ortodoxe nr. 1, Corul familiei Kolping (rom-kat) și corul de la Parohia Reformată.

În data de 18 decembrie, cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din România, conducerea Primăriei Sângeorgiu de Mureș a marcat această zi printr-un moment artistic la Căminul Cultural. În deschiderea evenimentului, discursul primarului a punctat nevoia de inter-cunoaștere a comunităților, dar și exemplul pe care îl oferă comuna ca model de conviețuire.

În cadrul acestei manifestări, a fost aprinsă și Coroana de Advent, simbolică pentru această perioadă a sărbătorilor de iarnă catolice și reformate. Mai mult de atât, reprezentanții Bisericii Ortodoxe și Romano-Catolice, printr-un gest comun de caldă prietenie, au dat împreună binecuvântarea pentru pace, liniște sufletească și belșug.

Programul a fost foarte diversificat iar atmosfera festivă a fost acompaniată de poezii interpretate de Máté Dalma, Fülöp Gyöngyike, Punca Sebastian, Balázs Valentina, Bodó Kinga; cântece – Corul Școlii Gimnaziale ”Sfântu Gheorghe”, Daróczi Andrea, Muntean Vasile, Oltean Sorina, Sófalvi Diana, Gábor András, formația Titanium și de dansuri populare – Ansamblul de dansuri populare Kis táltosok și Formația de dansuri rome a Clubul Tinerilor din Cotuș. Momentele muzicale ale evenimentului au fost asigurate de orchestra Cinege din Sângeorgiu de Mureș alături de care, la final, s-au cântat colinde specifice în trei limbi.

Moment artistic interpretat  de primar

De asemenea, tot în cadrul acestui program a fost organizat, joi, 19 decembrie, ”Crăciunul Vârstnicilor” tot la Căminul Cultural din comună. Pentru a aduce ceva în plus, primarul Sofalvi Szabolcs, a interpretat un colind  propriu prin care și-a exprimat aprecierea pe care o are față de locuitorii comunei și importanța sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, evenimentul a debutat cu discursul primarului care a mulțumit tuturor pentru că în anul 2019, Sângeorgiu de Mureș a câștigat cele mai multe proiecte europene din județul Mureș, proiecte  prin care au început lucrări de dezvoltare în localitate care, susține el, vor continua și anul viitor.

”Am câștigat foarte multe proiecte ale căror contracte deja sunt semnate că în următorii 5-6 ani vom avea ce să facem și, bineînțeles, vom avea și bani ca să facem aceste lucruri”, a afirmat primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.

O rază de lumină pentru nevoiași

A fost organizat și un concurs de împodobit bradul de Crăciun unde peste 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Sf. Gheorghe” au participat și au împodobit brazii ce vor fi expuși în centrul localității, iar de Crăciun, se vor face cadou unor familii nevoiașe din comună. Pe această cale, primarul le-a mulțumit, pe pagina lui de Facebook, elevilor și cadrelor didactice care s-au implicat în acest proiect. La concurs, toți participanții s-au clasat pe primul loc.

Andreea GONDOR

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE