Home / Administratie / 38 de autobuze ecologice, cu o valoare de peste 100 milioane de lei, vor circula pe strazile Târgu-Mureșului

38 de autobuze ecologice, cu o valoare de peste 100 milioane de lei, vor circula pe strazile Târgu-Mureșului

Distribuie

Primăria municipiului Târgu-Mureș va achiziționa și va introduce în sistemul de transport public de călători 38 de autobuze hybrid, noi, în cadrul proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu titlu ”Achiziționarea de autobuze ecologice care să deservească transportul public de călători al Municipiului Târgu-Mureș”. Cererea de finanțare, a cărei implementare este coordonată de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, are o valoare totală de aproape 104 milioane lei, prin care se vor atrage peste 18,7 milioane euro fonduri nerambursabile.

” În vederea dezvoltării orașului și a creșterii calității vieții locuitorilor zonei urbane adiacente municipiului este necesar un sistem de transport nepoluant, eficient și durabil. Edilii urmăresc dezvoltarea mobilității urbane, prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor, la o mobilitate bazată pe utilizarea transportului public de înaltă calitate și eficiență”, a declarat Siomion Crețu, director general ADR Centru.

Proiect eco-friendly

Proiectul are o valoare totală de 103.971.380,90 lei, din care 85.651.441,39 lei (respectiv 18.724.082 euro) reprezintă fondurile europene solicitate, diferența de peste 18,3 milioane lei fiind contribuția municipalității târgumureșene la cheltuielile eligibile și neeligibile ale proiectului. Beneficiarul finanțării a estimat că termenul de finalizare a investițiilor este data de 31 decembrie 2023.

Acest proiect urmărește reducerea emisiilor de CO2 până în anul 2024 prin introducerea celor 38 de autibuze hybrid de tip diesel-electric, de asemenea, se dorește creșterea, tot până în anul 2024, a numărului de utilizatori ai transportului în comun din Târgu-Mureș cu mai mult de 26.5%, ca urmare a realizării unor măsuri destinate încurajării utilizării transportului alternativ.

Viitoarele autobuze hibride vor fi de tip solo, de capacitate medie (minim 70 de persoane), cu o lungime totală de aproximativ 12 m, cu planșeu jos (podea complet coborâtă pe întreaga suprafață a autobuzului) și facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă.

Andreea GONDOR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.