EXCLUSIV! FOTO: Familia Benedek și-a întâmpinat oaspeții la Castelul Teleki Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7809 Vizualizări

EXCLUSIV! FOTO: Familia Benedek și-a întâmpinat oaspeții la Castelul Teleki

În prag de Crăciun, Castelul Teleki din Dumbrăvioara și-a deschis ușile oaspeților. Noii proprietari ai Castelului, familia Benedek, și-a întâmpinat musafirii, membrii ai comunității locale, pentru a socializa și a transmite un gând bun privind viitorul Castelului.

Reputatul cardiolog, Prof. Dr. Benedk Imre, a achiziționat Castelul Teleki din Dumbrăvioara în cursul acestui an și dorește să-i redea strălucirea de odinioară, să îl transforme într-un edificiu care să găzduiască activități culturale, dar și de recuperare medicală.  ”Am vrut să intru în comunitatea locală și să fac ceva. (…) Doresc să transform Castelul într-o citadelă a științei, a educației, a artei și conviețuirii, a multiculturalității”, este dorința Prof. Dr. Benedek Imre.

Edificiul construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea va fi renovat și va găzdui săli de dezbateri, va exista un muzeu, o cafenea, spațiu cu dormitoare pentru membrii familiei și invitați. Aripa stângă a castelului, noul proprietar intenționează să o renoveze și să o transforme într-o unitate de recuperare cardiovasculară, printr-un proiect cu finanțare europeană.

De Castelul Teleki din Dumbrăvioara se leagă numele lui Teleki Samuel al II-lea, cancelarul Transilvaniei și fondatorul bibliotecii Teleki din Târgu-Mureș, dar și strănepotul acestuia, Teleki Samuel al IV-lea, cunoscut explorator al continentului african.

Arina TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE