Home / Business / EXCLUSIV! FOTO: Familia Benedek și-a întâmpinat oaspeții la Castelul Teleki

EXCLUSIV! FOTO: Familia Benedek și-a întâmpinat oaspeții la Castelul Teleki

În prag de Crăciun, Castelul Teleki din Dumbrăvioara și-a deschis ușile oaspeților. Noii proprietari ai Castelului, familia Benedek, și-a întâmpinat musafirii, membrii ai comunității locale, pentru a socializa și a transmite un gând bun privind viitorul Castelului.

Reputatul cardiolog, Prof. Dr. Benedk Imre, a achiziționat Castelul Teleki din Dumbrăvioara în cursul acestui an și dorește să-i redea strălucirea de odinioară, să îl transforme într-un edificiu care să găzduiască activități culturale, dar și de recuperare medicală.  ”Am vrut să intru în comunitatea locală și să fac ceva. (…) Doresc să transform Castelul într-o citadelă a științei, a educației, a artei și conviețuirii, a multiculturalității”, este dorința Prof. Dr. Benedek Imre.

Edificiul construit la sfârșitul secolului al XVIII-lea va fi renovat și va găzdui săli de dezbateri, va exista un muzeu, o cafenea, spațiu cu dormitoare pentru membrii familiei și invitați. Aripa stângă a castelului, noul proprietar intenționează să o renoveze și să o transforme într-o unitate de recuperare cardiovasculară, printr-un proiect cu finanțare europeană.

De Castelul Teleki din Dumbrăvioara se leagă numele lui Teleki Samuel al II-lea, cancelarul Transilvaniei și fondatorul bibliotecii Teleki din Târgu-Mureș, dar și strănepotul acestuia, Teleki Samuel al IV-lea, cunoscut explorator al continentului african.

Arina TOTH

 

 

 

Citeste si:  Evoluția din ultimele 10 zile a ”valului 5” în Târgu Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ministrul Transporturilor, anunț despre Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț

Ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 27 ianuarie, că în aceeași zi …