Home / Invatamant / Grădinițele s-au întrecut într-un Festival de colinde

Grădinițele s-au întrecut într-un Festival de colinde

Distribuie

Pentru al XII-lea an consecutiv, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 din Târgu-Mureș s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare pentru a organiza festivalul „Colindăm, Doamne Colind”. Au participat prichindeii și educatoarele de la grădinițele din oraș, părinți, bunici și curioși dornici de a fi alinați de glasurile cristaline ale prichindeilor. Evenimentul s-a desfășurat joi, 19 decembrie, la Casa de Cultură Sâncraiu de Mureș.

Un eveniment deosebit

Bucuria nașterii Domnului, straiele de sărbătoare, entuziasmul copiilor și al educatoarelor au făcut ca evenimentul să fie unul deosebit, scopul acestuia  fiind „de a le transmite copiilor tradițiile și obiceiurile de Crăciun”, după cum ne-a declarat Raluca Matei, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 6.

Pe scenă au urcat Grupul „Steluțele” de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6, „Colindătorii din Ardeal” de la Grădinița cu Program Prelungit ”Lumea Copiilor”, „Buburuzele cântărețe” de la Grădinița ”Arlechino”, Grupul „Dino” de la Grădinița Nr. 10 (structura Școlii Gimnaziale ”Dacia”), „Clopoțeii” de la Grădinița cu Program Prelungit Nazna, „Smile” de la Grădinița Căsuța din Povești (Gimnaziul ”Europa”), Grupul Minnie și Mickey de la ”Căsuța din Povești”, Grupul „Rază de soare” (Structură a Școlii Gimnaziale ”Fredrich Schiller”), „Românuțele” de la Grădinița ”Licurici” (structură a Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”), „Licuricii Talentați” de la Grădinița ”Licurici”, ”Junii Codrișorului” de la Grădinița ”Codrișor” (structură a Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc”).

Programul a debutat la ora 9 cu un cuvânt de deschidere, apoi copiii însoțiți de educatoare au urcat pe scenă pentru a încânta publicul cu minunatele colinde pregătite.

„Decembrie înseamnă dragoste, colinde, bucurie şi mirosul bradului frumos împodobit aşezat la loc de cinste în casa fiecărui român. Sărbătorile de iarnă le trăim cu un farmec şi o frumusețe aparte, ce le fac aşteptate cu emoţie şi multă bucurie. Prin desfășurarea acestui festival, cadrele didactice au posibilitatea să le cultive, micuților, dragostea pentru această nepreţuită comoară, astfel încât să-şi dorească să o păstreze mereu vie, pentru ca şi generaţiile viitoare să se poată bucura de ele. Tradițiile şi obiceiurile româneşti reprezintă un adevărat tezaur care trebuie păstrat şi transmis, pentru că, ar fi păcat ca, după ce a dăinuit secole şi chiar milenii, să se piardă. Cu glasurile lor calde şi tremurând de emoţie, copiii sunt cei meniți să exprime cel mai bine gândurile curate şi să facă urări celor dragi în aceste zile de mare sărbătoare, și astfel păstrând vie frumusețea și prospețimea tradițiilor și obiceiurilor românești”, a spus prof. înv. Alexandra Crețan, în debutul evenimentului.

„Reușita și valoarea festivalului….

…. au fost date de munca și efortul copiilor care au participat, de munca doamnelor educatoare și de munca organizatorilor. Copiii, în momentul în care au colindat, ne-au transmis un sentiment înălțător, vocile lor angelice ne-au delectat auzul, sufletul și gândurile. Festivalul ne-a adus împreună, într-o adevărată atmosferă de Crăciun ”, ne-a transmis Raluca Matei.

Acest festival face parte din Calendarul activităților educative județene Mures, poziția 32, iar coordonatorii sunt inspector pentru educație timpurie prof. dr. Irina Mihaela Trifan și director prof. Raluca Matei, ajutați de prof. înv. preșc. Cristina Crăciun, Adrian Deac, Roșu Lidia, Szabo Eniko, Diana Muntean, Loredana Câmpean, Frunza Kinga, Veronica Șerban, Anda Dudaș, Cseh Emoke, Mureșan Reka, Viorica Ormenișan, Alexandra Crețan, Emanuela Mărginean, Maria Mureșan, Balint Zsuzsa, Madarasz Tunde, Lucia Cotta, dar și sponsorii Eldi, Ovidiu Roșca, Faur Florin, Studioul First Picture și Cristiano Soundline.

Alexandra D.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.