Amendamentele deputatului PSD Florin Buicu ”pentru dezvoltarea județului Mureș”, respinse de Guvern Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 442 Vizualizări

Amendamentele deputatului PSD Florin Buicu ”pentru dezvoltarea județului Mureș”, respinse de Guvern

Niciunul din cele patru amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020 propuse de dr. Florin Buicu, deputat PSD de Mureș, nu a fost aprobat.

Luni, 23 decembrie, în Parlamentul României, Guvernul condus de Ludovic Orban și-a asumat răspunderea pentru Legea bugetului de stat pe anul 2020.

”Am acceptat foarte multe amendamente. Dacă sunt partide care cred că bugetul nu trebuie să intre în vigoare pot depune o moțiune de cenzură”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Ce amendamente a propus dr. Florin Buicu

Cele patru amendamente propuse de președintele Comisiei pentru sănătate și familie din cadrul Camerei Deputaților erau următoarele:

  1. Pentru Consiliul Județean, Municipiile, Orașele și Comunele județului Mureș din sumele de echilibrare din TVA cu 40.000 mii lei, din care 20.000 mii lei pentru Consiliul Județean și 20.000 mii lei pentru municipiile, orașele și comunele mureșene.
  2. Pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureș pentru obiectivele de investiții: „corp clădire vestiare”, „corp clădire spitalizare de zi” dar și pentru noul „Corp clădire Bloc Operator + ATI + Mari Arși”. Aceste obiective vor determina îmbunătățirea activității spitalului, în beneficiul pacienților pentru asigurarea circuitelor funcționale corecte, reducerea infecțiilor nosocomiale și pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru ale personalului.
  3. Pentru Spitalul Clinic Județean Mureș în vederea finalizării lucrărilor Centrului de Radioterapie de la Clinica de Oncologie. Finalizarea lucrărilor dublată de alocarea de către Ministerul Sănătății a echipamentului necesar va determina îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții oncologici deserviți de centrul universitar medical Târgu-Mureș.
  4. Pentru Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” am solicitat suplimentarea sumelor necesare cu 4.000.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la căminul studențesc care va permite asigurarea locurilor de cazare necesare studenților”.

Dr. Florin Buicu: ” Guvernul Minciună PNL-PD-L #PNLtaietot”

Marți, 24 decembrie, dr. Florin Buicu și-a manifestat dezamăgirea prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

”Adevărul doare! Și doare pentru toți locuitorii județului Mureș! Nici măcar un amendament pentru dezvoltarea județului Mureș nu a fost aprobat de guvernul #PNLtaietot. Nici pentru Consiliul Județean Mureș, nici pentru municipiile, orașele și comunele mureșene. Nici pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureș. Nici pentru Spitalul Clinic Județean Mureș. Nici pentru Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” Târgu-Mureș. Guvernul Minciună PNL-PD-L #PNLtaietot”, a scris președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE