Home / Administratie / Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești, restructurat

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești, restructurat

Consilierii județeni au aprobat vineri, 20 decembrie, cu ocazia unei ședințe ordinare de lucru, Planul de restructurare a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești, cu sediul în localitatea Brâncovenești nr. 215.

În conformitate cu prevederile articolului 23 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 66/2017, directorul general al DGASPC Mureş a supus spre aprobare Consiliului Judeţean Mureş aprobarea Planului de restructurare a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncovenești, cu sediul în localitatea Brâncovenești nr. 215.

Iniţierea proiectului de hotărâre s-a datorat apariţiei unor modificări intervenite în legislația specifică, respectiv Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 69/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

”Astfel, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 69/2018 s-au modificat reglementările articolului 51 din Legea 448/2006 cu privire la modul de acordare a serviciilor sociale și tipurile de centre rezidențiale. Între aceste modificări evidențiem prevederile articolului 51, alineatul 4 din Legea 448/2006, potrivit cărora capacitatea centrelor rezidenţiale pentru persoane adulte cu handicap nu poate fi mai mare de 50 de locuri”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Au început lucrările la dispensarul uman din Băla

În cursul zilei de vineri, 7 august au început lucrările de modernizare, reabilitare și extindere …