Suplimentare de bani pentru modernizarea drumurilor județene Ungheni (DN 15) – Mica – Târnăveni (DN 14A) Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 745 Vizualizări

Suplimentare de bani pentru modernizarea drumurilor județene Ungheni (DN 15) – Mica – Târnăveni (DN 14A)

Consilierii județeni au aprobat vineri, 20 decembrie, într-o ședință ordinară de lucru, modificarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului „Modernizarea drumurilor judeţene DJ 151B şi DJ142, Ungheni (DN 15) – Mica – Târnăveni (DN 14A) – judeţul Mureş”.

Consiliul Judeţean Mureş a semnat, la data de 29 ianuarie 2018, contractul de finanțare în vederea implementării proiectului „Modernizarea drumurilor județene DJ151B și DJ142, Ungheni (DN15) – Mica – Târnăveni (DN14A) – județul Mureș”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiţii 6.1. „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TENT, inclusiv a nodurilor multimodale”, iar la data de 13 august 2019 s-a semnat contractul de proiectare și execuție de lucrări cu Asocierea SC Dimex 2000 Company SRL (lider de asociere), SC OPR Asfalt SRL, SC Obras Publicas Y Regadios SRL şi SC Explan SRL.

”În vederea achiziționării serviciilor de asistență tehnică în vederea supravegherii lucrărilor în data 17 octombrie 2019 s-a publicat anunțul de participare simplificat SCN1056101. În termenul limită de depunere al ofertelor nu a fost depusă nicio ofertă, astfel procedura de atribuire a contractului de achiziție publică a fost anulată. Ca urmare, s-a realizat un studiu de piață, fiind solicitate mai multe oferte de preț pentru servicii de asistență tehnică în vederea supravegherii lucrărilor. În urma analizării ofertelor primite s-a constatat că valoarea alocată achiziției acestor servicii în cadrul devizului general al obiectivului de investiție întocmit în anul 2017 nu mai este actuală. Principalele motive pentru care suma alocată achiziției acestor servicii nu mai este suficientă, constau în creșterile salariale survenite între timp, abundența lucrărilor de pe piață, lipsa specialiștilor din domeniul construcțiilor, precum și cerințele beneficiarului cu privire la personalul care va trebui asigurat de către prestator pentru asistență tehnică în vederea supravegherii lucrărilor”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Potrivit acestuia, în vederea reluării procedurii de achiziție, proiectantul SC Macroconsult Proiect SRL a reactualizat devizele aferente obiectivului de investiție.

”În urma reactualizării a fost suplimentată valoarea liniei 3.6.2 Diriginți de șantier desemnați de autoritatea contractantă, autorizați conform prevederilor legale, din cadrul devizelor aferente obiectivului de investiție, cu suma de 1 milion de lei plus TVA. Valoarea totală a proiectului conform devizului general actualizat crește de la 140.794.801 de lei, inclusiv TVA, la 141.984.801 de lei, inclusiv TVA. Valoarea lucrărilor de construcții plus montaj rămâne nemodificată, în sumă de 123.139.401 de lei, inclusiv TVA”, a menționat președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE