Home / Religie / Slujbă de Crăciun oficiată de ÎPS Irineu la Catedrala Mare

Slujbă de Crăciun oficiată de ÎPS Irineu la Catedrala Mare

Distribuie

În cea de-a doua zi a Praznicului Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Târgu-Mureș. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Înălțarea Domnului” – Catedrala mare din Tîrgu Mureș.

Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele protopop Olimpiu Zăhan, preot al parohiei Târgu-Mureș VIII, părintele Silviu Negruțiu, preot al parohiei Târgu-Mureș II, și părintele Petru Șerban, păstor al parohiei Târgu-Mureș II, sector I.I

„Întruparea Fiului lui Dumnezeu ne umple de convingerea că Dumnezeu este cu noi. Profetul Isaia, vestind venirea lui Mesia, L-a numit pe El «Emanuel» care se tălmăcește «Dumnezeu este cu noi». Prorocia s-a împlinit atunci când Cuvântul lui Dumnezeu S-a făcut trup, S-a coborât în lume și locuiește în lume printre credincioșii Săi. Domnul Însuși a promis: «Iată, Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului». Bradul de Crăciun, care rămâne verde, Îl simbolizează pe Fiul lui Dumnezeu Cel veșnic, prin care noi, oamenii, dobândim viața veșnică și nepieritoare, înfruntând cu stăruință iarna păcatelor și gerul necruțător al ispitelor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu

Biserica „Înălțarea Domnului” – Catedrala mare din municipiul Târgu-Mureș a fost ridicată în prima jumătate a secolului XX, pe parcursul a nouă ani, la inițiativa protopopului Ștefan Rusu. La data de 10 mai 1925, în prezența Episcopului Nicolae Ivan al Clujului, a fost așezată piatra de temelie a edificiului, slujba de sfințire a noului locaș de închinare fiind oficiată în 2 decembrie 1934. De asemenea, între anii 1970-1986, interiorul bisericii a fost împodobit cu haina picturii. La data de 12 august 2012, în urma finalizării lucrărilor de reabilitare și înfrumusețare efectuate, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu, dimpreună cu ierarhii eparhiilor sufragane Mitropoliei Ardealului, a oficiat slujba de binecuvântare a bisericii „Înălțarea Domnului” – Catedrala mare din Târgu-Mureș, în prezența a numeroși clerici și credincioși din municipiu și împrejurimi.

Sursă: www.reintregirea.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sfântul Ioan Botezătorul, Sântionul de Iarnă

Distribuie Sf. Ioan Botezătorul este numit Înaintemergătorul Domnului pentru că el a pregătit lumea pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.