Home / Religie / Colinde de Crăciun, în parohia Gănești

Colinde de Crăciun, în parohia Gănești

În sfânta zi de Crăciun, în parohia Gănești, protopopiatul Târnăveni, a avut loc un eveniment cultural-religios de excepție. După săvârșirea Sfintei Liturghii, sub îndrumarea părintelui paroh Ioan Nicolae Ötvös și a învățătoarelor Olga Chețan și Tatiana Manuela Vasiu, de la Școala Generală din Gănești, copiii din parohie au susținut un concert de colinde și poezii specifice Crăciunului. Micii colindători au vestit Nașterea Mântuitorului, aducând bucurie și emoție în sufletele numeroșilor credincioși prezenți, întregind astfel cadrul festiv pe care îl redă atmosfera acestui mare Praznic.

Un alt moment impresionant, cu bogată încărcătură emoțională, l-a reprezentat mini-recitalul de cântece specifice sărbătorilor de iarnă, susținut de tânăra Darina Csiszer, un mic vlăstar al cântecului românesc, care a încântat asistența cu glasul ei frumos. După recitalul de colinde, copiii „l-au primit pe Moș Crăciun”, care le-a răsplătit osteneala cu multe cadouri. „Bărbații din parohie păstrează și astăzi obiceiul de a merge cu colinda în ziua de Crăciun și, pornind de la biserică și casa parohială, merg din casă în casă, vestind oamenilor Nașterea Mântuitorului. Ne bucurăm că în satul nostru tradiția este încă vie și vă îndemnăm să o păstrați cu toții cu sfințenie. Crăciunul este un prilej de bucurie pentru toată lumea, o sărbătoare în care ne bucurăm de pace, lumină și căldură alături de cei dragi. Să dăruim din toată inima și să ne deschidem sufletul pentru a primi dragoste și fericire”, a spus părintele paroh Ioan Nicolae Ötvös pentru www.reintregirea.ro.

Sursă: www.reintregirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ÎPS Irineu, la Târgu Mureș în Duminica Floriilor

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit duminică, 25 aprilie, în mijlocul credincioșilor târgumureșeni. Înconjurat de …