Home / Comune / FOTO: „Asta-i casa cea frumoasă”, la Urisiu de Sus

FOTO: „Asta-i casa cea frumoasă”, la Urisiu de Sus

Locuitorii din Urisiu de Sus, comuna Chiheru de Jos, au avut parte de un frumos cadou oferit de către Primăria, Consiliul Local  Chiheru de Jos și Centrul Multimedia Pro Art Maria,  spectacolul de colinde și obiceiuri populare tradiționale intitulat „Asta-i casa cea frumoasă”  găzduit vineri, 27 decembrie de Căminul Cultural din localitatea Urisiu de Sus.„Mă bucur că am reușit să pregătim o sărbătoare de Crăciun, dedicată în primul rând chiherenilor și urisenilor. Depunem un efort să creem condiții, astfel ca lumea să înțeleagă că ne bucurăm atunci când oamenii se întâlnesc  la astfel de evenimente, așa cum o făceau pe vremuri. Lumea trebuie să socializeze, oamenii dacă nu se întâlnesc e bai. Din păcate,  ne întâlnim numai la înmormântări în satele noastre, și arare ori la nunți, și acelea nu în satele noastre. Mă bucur că cei din comuna Chiheru de Jos au înțeles foarte bine necesitatea pregătirii copiilor pentru frumos. Acești copii au făcut niște lucruri deosebite. Dacă în urmă cu ceva ani nu dansa niciunul, acum avem grupuri de dansatori de nu-ți vine să crezi ce au realizat. Ne întâlnim în primul rând pentru a face bine sufletului oamenilor, prin acești minunați dansatori, prin instrumentiștii excepționali care îi avem, artiști în devenire pregătiți de Maestrul Puiu Râmba. Toate aceste lucruri le facem cu micile noastre posibilități. Nu-mi rămâne decât să urez la toți Sărbători Fericite, sănătate și un An Nou cât mai bun”, a spus Eremia Pop, primarul comunei Chiheru de Jos.

La rândul său, părintele paroh Vasile Halațiu din Urisiu de Sus a subliniat rolul generațiilor tinere în a duce mai departe tradițiile.„Ca și gazdă de aici din Urisiu de Sus,  vreau să mulțumesc inițiativei organizării acestui spectacol, scopul fiind acela de a promova în primul rând copii noștri. Ei sunt cei care duc mai departe tradițiile, portul, cântecul, jocul popular. Dat fiind faptul că suntem într-o zi de sărbătoare, cea a Sfântului Ștefan, urez la mulți ani tuturor celor care poartă acest nume. Nu în ultimul rând, doresc la toți Sărbători Fericite și La Mulți Ani.”, a precizat părintele Vasile Halațiu.Ca la orice eveniment organizat la nivelul comunei Chiheru de Jos, și de această cei mai aplaudați au fost tinerii dansatori din cadrul Ansamblului  folcloric „Moștenitorii”, grupa mică și grupa mare, coordonatori  Nicolae și Valentina Bologa. Nu s-au lăsat mai prejos nici instrumentiștii , tinerii violoniști pregătiți de Maestrul Puiu Râmba, completați de colindătorii din cadrul grupului „Roata stelelor” din comuna  Beica de Jos.În cadrul spectacolului de la Urisiu de Sus, cântecul popular a fost adus de soliștii Nelu Sămărtean, Larisa Cotoi, Anca Manoilă, Raluca Focșan Bogătean și Iulia Maier, care a fost și prezentatoarea spectacolului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Fertilizare inovatoare cu produsele Azomureș

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …