Istoricul Dorin-Ioan Rus, în galeria selectă a premiaților Academiei Române Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

Istoricul Dorin-Ioan Rus, în galeria selectă a premiaților Academiei Române

În luna decembrie a anului trecut a avut  loc ceremonia de decernare a premiilor Academiei Române pentru cele mai reprezentative creații științifice și culturale realizate în anul 2017. Evenimentul a avut loc în Aula Academiei Române, unde premiile au fost  înmânate de către acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, în prezența Biroului Prezidiului și a membrilor Adunării Generale. Au fost  decernate 70 de premii, care recompensează performanța culturală și științifică românească a anului 2017, concretizată în opere individuale sau realizate în colaborare.

Un reghinean printre premiați

La secțiunea ”Științe istorice și arheologie”, istoricul reghinean Dorin-Ioan Rus a obținut  Premiul „George Bariţiu“ pentru lucrarea „Wald- und Ressourcenpolitik im Siebenbürgen des 18. Jahrhunderts” (Politica silvică și a resurselor în Transilvania secolului al XVIII-lea). „În carte este  analizată legislația și administrarea pădurilor, ca și dreptul penal silvic, prezentându-se politicile economice ale Habsburgilor din Transilvania pe baza exemplelor selectate. Dintre actele juridice ale acestui secol, autorul menționează și transpune în germana modernă regulamentele forestiere iosefine de 1781 și de vânătoare de la 1786, care au avut drept scop conservarea pădurii pentru generațiile următoare”, afirmă proaspătul laureat al Academiei Române. În prezent, Dorin-Ioan Rus este cercetător în cadrul Universității din Graz, Austria.

Premiile Academiei Române sunt în număr de 81, fiecare având numele unei personalităţi din domeniile științific și cultural reprezentate în cele 14 secții ale Academiei Române: filologie și literatură, istorie, matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, științe tehnice, agronomie și silvicultură, medicină, economie, științe juridice și sociologie, filosofie, teologie, psihologie și pedagogie, arte, arhitectură și audiovizual, știința și tehnologia informației.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE