Ce puteți face dacă sunteți martor la un accident pe pârtie, recomandări Salvamont Slider
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 249 Vizualizări

Ce puteți face dacă sunteți martor la un accident pe pârtie, recomandări Salvamont

Reprezentanții Salvamont Salvaspeo Mureș au publicat astăzi mai multe recomandări referitoare la ce să faceți dacă vă aflați pe o pârtie și sunteți martor/ă la un accident. Vi le transmitem, așa cum au fost comunicate, cu speranța la cât mai puține accidente. 

 

Pentru că sezonul de schi a început şi pe pârtia de schi din Sovata şi pentru că în ultimele sezoane de iarnă am înregistrat un număr mare de evenimente soldate cu accidentări, vă recomandăm următoarele măsuri pe care să le întreprindeți dacă sunteți martor la un accident pe pârtie:

1. Nu intrați în panică.

2. Protejați victima prin marcarea locului accidentului prin amplasarea unei perechi de schiuri amplasate în X la 4-5 metri în amonte.

3. Anunțați echipa Salvamont aflată pe domeniul schiabil sau apelați telefonic SNAU 112 sau Dispeceratul Național SALVAMONT – VODAFONE (0SALVAMONT – 0725826668).

4. Nu mișcați persoana accidentată și nu permiteți nimănui să facă acest lucru, decât dacă se află sub influența directă a unui factor de risc care îi pune viața în pericol sau îi provoacă afecțiuni medicale imediate. Orice pacient care după un traumatism prezintă dureri sau alterarea stării generale trebuie tratat ca având un posibil traumatism la nivelul coloanei vertebrale, necesitând imobilizare și transport adecvat. Nu permiteți “binevoitorilor” sau “salvatorilor de ocazie” să miște sau să transporte pe brațe, târâș sau cu mijloace improvizate, victima.

5. Dacă victima este inconștientă, deschideți-i căile aeriene (aceasta se realizează prin subluxația mandibulei-ridicarea acesteia de la nivelul unghiului său posterior – de lângă ureche; nu „basculați” spre spate capul victimei!) și verificați timp de 10 secunde dacă respiră; dacă nu respiră, efectuați resuscitare cardio-pulmonară (masaj cardiac extern în ritm de aprox. 100/ minut, iar dacă sunteți instruit în acest sens, masaj cardiac extern combinat cu respirație artificială („gură la gură” sau prin intermediul diverselor dispozitive gen „batista salvatorului”) cu un raport compresii toracice: ventilații de 30:2. Urmați indicațiile primite din dispeceratul medical!

6. Discutați cu victima și observați daca este coerentă în exprimare. Observați dacă prezintă hemoragii puternice, care reușesc să treacă prin echipament. Identificați locul hemoragiei și faceți compresie (cu comprese sterile, dacă aveți la îndemână). Dacă hemoragia este abundentă și nu se oprește, aplicați un garou deasupra leziunii (anunțați dispeceratul medical despre acest lucru). Evitați să intrați în contact direct cu sângele pacientului!

7. Nu încercați să aduceți în poziție anatomică membrele sau corpul victimei, indiferent de poziția acestuia, se pot produce leziuni cu efect ireversibil sau care pot fi fatale.

8. Protejați termic persoana accidentată (acoperire cu sac de dormit, folie „Sirius”), discutați permanent cu ea, urmăriți o eventuală schimbare a stării de conștiență, a respirației, a culorii tegumentelor și buzelor și așteptați până sosesc echipele Salvamont.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE