„ȘOC și GROAZĂ”*. Cod galben de ninsori și vânt puternic în nord-estul județului Slider
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 404 Vizualizări

„ȘOC și GROAZĂ”*. Cod galben de ninsori și vânt puternic în nord-estul județului

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu o oră, o avertizare cod galben semnalând că, începând de astăzi, de la otra 17 până în 6 ianuarie, ora 22, vor avea loc intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori în zona de nord-est a județului.

Potrivit atenționării meteorologice, „sâmbătă și duminică, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.
Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.
Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale”.

*Titlul e inspirat din realitatea cotidiană, care ne arată că venirea iernii poate deveni pentru unii confrați o apocalipsă albă. Bine, în cazul în care autoritățile sunt surprinse de venirea iernii, într-adevăr o ninsoare se poate transforma în dramă. 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE