Home / Sport / Start și final ratat, dar victorie pentru Sirius

Start și final ratat, dar victorie pentru Sirius

Distribuie

Echipa feminină de baschet BC Sirius-CS Mureșul Târgu Mureș a obținut pe teren propriu a doua victorie a sezonului din Liga Națională, seria Vest. Mureșencele au învins în etapa a X-a, ultima din prima fază a campionatului, formația CSU Rookies Oradea cu scorul de 77-71 (28-16, 16-15, 21-12, 12-28). A fost întâlnirea dintre ultimele două clasate, una practic fără miză, ambele urmând să evolueze în faza a doua în a doua grupă valorică.

Mureșencele au ratat startul, s-au desprins apoi aparent decisiv, dar au avut ceva emoții spre final, când schimbările efectuate au pemis orădencelor în ultimul sfert să redusă diferența de la 22, înregistrată la ultima pauză, la doar 4 puncte în ultimul minut.

Bihorencele au avut 7-0 după un minut și jumătate de joc, cu o liberă și două coșuri de 3 puncte, dar mureșencele au revenit rapid. Cu Brittney Dunbar „dispecer” și Mészáros Kata cu „tirul” reglat au refăcut și au preluat conducerea la 13-11. Seria decisivă a părut cea de 17 puncte din finalul primului sfert, când de la 8-11 s-a ajuns la 25-11. Odihnirea lui Dunbar a dat însă de fiecare dată ocazia oaspetelor să reducă diferența. Astfel, de la un +17 la un moment dat, la pauza mare s-a adăugat un singur punct celei înregistrate după primul act, unul în care echipa antrenorului Ionel Brustur a înscris mai multe puncte decât în două sau chiar trei sferturi ale altor jocuri.

Relaxarea era să coste

În actul al treilea mureșencele păreau a-și fi asigurată o victorie fără emoții. După aproape trei minute din acest ultimul sfert diferența de pe tabelă se menținea la peste 20 de puncte și victoria părea asigurată. Evident, lipsa mizei și dorința de a oferi minute tuturor componentelor și-au spus cuvântul. Orădencele au reușit în ultimul minut să se apropie până la 4 puncte. Au mai rămas însă doar 16 secunde de joc și gazdele au reușit să păstreze posesia. Coșul reușit de Feiseș a stabilit scorul final, deși a ratat aruncarea suplimentară, fiind faultată pe aruncare.

Dunbar a fost principala marcatoare pentru mureșence, cu 23 de puncte, dintre care două din afara semicerucului de 3. Cele mai multe realizări de la distanță le-a reușit căpitanul-pivot, Mészáros, care a înscris de trei ori de la distanță, și un total de 22 de puncte, în timp ce obișnuita „lunetistă”, Gál Emese, cu doar 2 puncte încrise, nu a avut reglat tirul. Pentru mureșence au mai înscris Andreea Feiseș 7 puncte (1×3), Cristina Badi 6, Mariah Smelser 5, Pálfi Tünde 4, Alexandra Bobar și Diana Ignat câte 3, Bokor Beáta 2. Au mai jucat Szász Réka și Ștefania Kertesz.

Cea mai bună marcatoare din tabăra bihorencelor a fost Teodora Saric, cu 27 puncte, urmată cu 16 (2×3) de Ruxandra Chiș, care în sezonul trecut a evoluat și pentru echipa mureșeană.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: CSM Târgu Mureș a învins din nou Oradea

Distribuie Echipa de baschet masculin – Liga I din cadrul CSM Târgu Mureș a jucat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.