Home / Politic / Liberalii anunță negocieri pentru alegeri anticipate

Liberalii anunță negocieri pentru alegeri anticipate

Distribuie

Biroul Executiv al partidului Național Liberal (PNL) a decis constituirea unei comisii conduse de premierul Ludovic Orban care să poarte negocieri cu toţi partenerii politici, pentru a identifica soluția de organizare a alegerilor anticipate, informează pagina de Facebook a PNL Mureș.
”Președintele poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. Alegerile anticipate pot fi organizate în termen de 120 de zile de la declanșarea procedurilor, pentru că trebuie ținut cont și de termenele legale pentru organizarea unui scrutin. Premierul Ludovic Orban: ”Alegerile locale pot fi organizate între 24 mai și 14 iunie. În cazul în care s-ar organiza în 14 iunie, s-ar putea derula calendarul pentru anticipate până atunci. Ar fi posibil ca alegerile anticipate să fie organizate odată cu alegerile locale. Sunt anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru a putea declanșa această procedură: trebuie să ai un număr semnificativ de parlamentari, care să fie aproape de 50%, care să îți confere garanția că nu vor vota învestirea a două Guverne succesive. În cazul în care nu avem această garanție ne putem trezi în situația în care demarăm procedura și la a doua învestire a Guvernului, PSD, Pro România, care nu vor alegeri anticipate, să voteze învestirea Guvernului”, au scris luni, 6 ianuarie, comunicatorii PNL Mureș, pe pagina de Facebook a organizașiei.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.