Curs de pregătire psihopedagogică și metodică a maiștrilor instructori Altele
  • redactia
  • 2 comentarii
  • 2387 Vizualizări

Curs de pregătire psihopedagogică și metodică a maiștrilor instructori

Colegiul Național Pedagogic ”Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș dorește să organizeze, în anul școlar 2019 – 2020, cursuri pentru programul de pregătire psihopedagogică și metodică a maiștrilor instructori, absolvenți de școli postliceale/colegii de învățământ terțiar nonuniversitar/școli de maiștri.

Potrivit informațiilor precizate de către directorul prof. Dorin – Cristian Lobonț ”activitățile care se vor derula pentru organizarea programului de pregătire psihopedagogică și metodică a maiștrilor instructori absolvenți de școli postliceale/colegii  de învățământ terțiar nonuniversitar/școli de maiștri în domeniu, care au dobândit definitivaea în învățământ și urmăresc certificarea competențelor psihopedagogice pentru profesia didactică”.

Activitățile se desfășoară în regim de taxă. Taxa stabilită de Consiliul de Administrație al unității este de 1.600 lei.

Înscrierea se poate face pe baza unuia dintre următoarele documente: certificatul de calificare nivel 5/3 și cu supliment descriptiv al certificatului; certificat de revalorizare a competențelor profesionale; diploma de bacalaureat și certificat de absolvire; adeverință că urmează cursurile unei școli postliceale, precum și a certificatului de naștere, căsătorie și carte de identitate; două poze format 3/4.

Planul de învățământ

Cursul se derulează în vacanțele școlare și în zilele libere (sâmbătă și duminică) iar planul de învățământ este structurat astfel:

Disciplinele de pregătire psihopedagogică fundamentala: pedagogie școlară, psihologie generală, elemente de psihologia vârstelor și psihologia învățării și managementul clasei cu elevi.

Discipline de pregătire didactică și practică de specialitate: metodica predării specialității, practica pedagogică și instruire asistată de calculator.

Numărul total de ore este de 214, din care 12 ore pentru pregătirea portofoliului didactic. Evaluarea se va face prin examen de certificare a programului de pregătire psihopedagogică și metodică iar absolvirea programului se finalizează cu obținerea certificatului de pregătire psihopedagogică însoțit de foaia atricolă.

”Aboslvenții programului de pregătire dobândesc dreptul de a fi încadrați în funcția didactică de maistru instructor, pe catedre de pregătire instruire practică în învățământul pprofesional, liceal și postliceal, precum și dreptul de a susține examenul național de definitivare în învățământ, respectiv examenele de acordare a gradelor didactice II și I, în condițiile legii”, menționează conducerea Colegiului Național Pedagogic ”Mihai Eminescu” Târgu-Mureș.

Înscrierile și completările dosarelor se fac începând cu 6 ianuarie până la data de 24 ianuarie, iar cursurile vor începe în data de 1 februarie și se vor desfășura în zilele de sâmbătă și duminică.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE