Bilanțul activităților desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Mureș în anul 2019 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 249 Vizualizări

Bilanțul activităților desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Mureș în anul 2019

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Mureș a prezentat, miercuri 8 ianuarie, activitatea unității în anul 2019.

”În 2019 structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș au efectuat misiunile potrivit competențelor legale, o pondere importantă având cele desfășurate pentru asigurarea ordinii publice la manifestări cu un public numeros, la vizite oficiale, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor, în acest sens efectivele inspectoratului gestionând desfășurarea a 861 de activități”, se precizează într-un comunicat remis de Compartimentul de infromare al Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

În aceeași sursă se menționează faptul că în perioada menționată ”au fost executate 4.405 misiuni de menținere a ordinii publice IJJ Mureș participând la efortul conjugat în sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș la menţinerea ordinii și siguranței publice în baza solicitărilor săptămânale, cu o medie zilnică de 47 jandarmi”.

În anul 2019, la nivelul inspectoratului s-au organizat și desfășurat un număr de 138 acțiuni preventive, cu precădere în instituțiile de învățământ preuniversitar și cu ocazia manifestărilor și jocurilor sportive, acestea vizând aspecte referitoare la violenţa în familie, violenţa juvenilă, prevenirea criminalităţii stradale, alte probleme de conduită civică.

Pe linia constatărilor de infracțiuni, în anul 2019, la nivelul unității s-au înregistrat 133 infracțiuni, fiind identificați 138 de autori, dintre care 6 minori.

Pe timpul misiunilor desfășurate în perioada menționată, au fost aplicate un număr total de 845 sancțiuni contravenționale.

 

”Un fenomen cu care I.J.J. Mureș s-a confruntat în anul trecut a fost reprezentat de pătrunderea animalului sălbatic urs în zonele locuite de om sau în arealul în care omul își desfășoară activitatea şi care s-a soldat inclusiv cu pierderi de vieți omenești. Unitatea noastră a participat direct, pentru asigurarea protecției vieții și integrității corporale a persoanelor la 38 de cazuri”, se menționează în comunicat.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE