Home / Invatamant / „Mai avem nevoie de istorie?, proiect lansat de Facultatea de Științe și Litere din cadrul UMFST Tîrgu Mureș

„Mai avem nevoie de istorie?, proiect lansat de Facultatea de Științe și Litere din cadrul UMFST Tîrgu Mureș

Unitățile de învățământ din județul Mureș au primit o provocare, venită din partea Facultății de Științe și Litere „Petru Mior”, specializarea Istorie, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș în vederea organizării, începând cu data de 20 ianuarie 2020,  a unor serii de dezbateri privind importanța și necesitatea studierii istoriei în mileniul al III-lea, în cadrul proiectului „Mai avem nevoie de istorie ? Locul trecutului în lumea prezentului”.

Proiectul își propune să sporească interesul elevilor pentru studierea istoriei dar și de a prezenta noile direcții și teme de cercetare din domeniu precum și oportunitățile profesionale ale absolvenților  specializării Istorie. Proiectul se va desfășura sub forma unor prelegeri susținute de către cadrele didactice ale specializării Istorie din cadrul UMFST și se adrsează elevilor de liceu.

Tematica proiectului

Printre temele care vor fi dezbătute se numără:  A fi istoric în anul 2020. Alegerea carierei între pasiune și rațiune,  De ce ne e frică de istorie ?, Înțelegerea trecutului folosind resursele prezentului/viitorului, O altfel de istorie: Istoria vie. Despre reconstituirile istorice. Tematica este una deschisă, urmând să fie luate în calcul și eventualele propuneri venite din partea profesorilor de istorie ale unităților școlare care vor adera la acest proiect

Urmează ca reprezentanții liceelor din județ să răspundă acestei provocări lansate de Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”, specializarea Istorie, din cadrul UMFST Târgu Mureș.

Citeste si:  Plata burselor pe semestrul II pune în alertă școlile și autoritățile din Târgu Mureș. Când își vor primi elevii banii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un scurt preview… UMFST-Festivitatea de absolvire a Promoției 2022

S-a mai încheiat un capitol, s-a mai încheiat un drum, s-a mai încheiat o festivitate… …